Legendaarisesta F1-radasta tuli koronapotilaiden risteyspaikka – radalla pitäisi ajaa MM-ralli kolmen viikon kuluttua

Monza
Monzan rata on tuttu F1-sarjasta.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-kauden viimeinen osakilpailu on vaarassa peruuntua Italian hälyttävän koronatilanteen vuoksi.

Koronan toinen aalto on iskenyt erityisen kovaa Lombardian hallintoalueeseen Pohjois-Italiassa. MM-kauden päätösralli on tarkoitus ajaa 3.-6. joulukuuta Lombardiassa Monzan legendaarisella F1-radalla sekä vajaan tunnin ajomatkan päässä sijaitsevan Bergamon ympäristössä.

Korona on runnellut Monzaa niin pahoin, että moottoriradasta tehtiin koronapotilaiden risteyspaikka tällä viikolla. Ambulanssit kuljettavat radalle potilaita, joiden oireet eivät ole vakavia. Heidän tilansa arvioidaan radalla, minkä jälkeen heidät lähetetään joko sairaalahoitoon tai toipumaan koteihinsa.

Monzan moottorirata otettiin mukaan koronaoperaatioon sen jälkeen, kun San Gerardon ja Desion sairaalat Monzassa päättivät sulkea päivystyksensä koronapotilailta, jotka eivät kärsi vakavista oireista.

Katso alta kooste Sardinian MM-rallista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,352465″ ap mute]

 

Tiistaina raportoitiin, että Monzan sairaaloissa on 440 koronapotilasta, joista 43 on tehohoidossa.

Lombardia on luokiteltu niin sanotuksi punaiseksi alueeksi, missä on toistaiseksi voimassa todella tiukat koronarajoitukset. Punaisen alueen asukkaat saavat poistua kotoa vain välttämättömistä syistä, joihin kuuluvat muun muassa työ, opiskelu ja ruokakaupassa käynti. Punaiselta alueelta ei saa poistua eikä alueelle saa tulla ilman välttämätöntä syytä.

Monzan MM-rallin reitti julkistettiin viime viikolla. Suurin osa rallin erikoiskokeista ajetaan moottoriradan asvalttiteillä. Vain yhtenä päivänä rallikaravaani poistuu rata-alueelta Bergamon ympäristöön.

Lue myös: Monzan MM-rallin reitti julki – iso osa pätkistä F1-radalla

MM-kauden viimeistä edellinen osakilpailu oli tarkoitus ajaa ensi viikolla Belgiassa, mutta kilpailu peruttiin koronan vuoksi. Tällä kaudella on pystytty ajamaan vain kuusi osakilpailu.

Lähteet: Gazzetta.it, Ilfattoquotidiano.it, Corriere.it

Lue myös nämä

  • Uusimmat