Lauri Joonan ja Janni Hussin MM-ralliseikkailulle luvassa uusi luku

Lauri Joonan ja kartturi Janni Hussin rallikarttaan saadaan uusi merkintä, kun kaksikko ajaa ensimmäistä kertaa rallia Puolassa.
Lauri Joona
Lauri Joona. Kuva: Tomi Hänninen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Puolassa ajetaan rallin MM-pisteistä kuuden vuoden tauon jälkeen. Lauri Joonalle puolalaiset rallitiet ovat toistaiseksi tuttuja ainoastaan katsojan roolissa.

– Puolassa en ole ikinä ajanut kisaa. Pari kertaa olen ollut katsomassa Puolan MM- ja EM-ralleja, mutta siinä oikeastaan kaikki kokemus Puolasta, kertoi sastamalalainen kisan alla.

Puolan MM-rallissa palataan jälleen tuttuun kisaviikon rakenteeseen ja aikatauluun. Torstaina Mikolajkista käynnistyvässä rallissa ajetaan neljän päivän aikana 19 erikoiskoetta ja yhteensä hiukan yli 303 EK-kilometriä.

– Kisa tulee olemaan erittäin kovavauhtinen. Tiestö on aika kapeaa ja pehmeääkin, tulee varmaan olemaan aika paljon spooria. Teiden luonne muistuttaa jonkin verran Viron teitä, ennakoi Joona tulevaa kisaa.

Puolan ralli on kauden seitsemäs MM-osakilpailu. TGS Motorsport -tiimissä Skoda Fabia RS Rally2 -autolla kilpaileville Joonalle ja kartturi Janni Hussille ralli on tämän kauden viides WRC2-luokassa.

– On mukavaa olla taas kovavauhtisen reitin äärellä, se on vähän tutumpaa itselle. Ajettiin ennen juhannusta hyvät testit, joissa saatiin autoa paremmaksi. Sen puolin voi olla luottavaisin mielin.

Puolan MM-rallin WRC2-luokassa on mukana 22 autokuntaa. Kauden aiemmista kisoista Joonan ja Hussin tuloksena on ollut yksi podium-sijoitus sekä pisteitä luokan kuudenteen sijaan oikeuttava määrä.

– Hyvällä fiiliksellä lähdetään kisaan! Omaa parasta lähdetään totta kai tekemään. Vaikea sitten sanoa, mihin asti sillä pystyy kurottautumaan tuloksissa. Paljon on tehty töitä, että pystytään olemaan aiempaa kilpailukykyisempiä ja luotto siihen on kova.

Lue myös nämä