Quantcast

Lauri Joonalle toinen voitto putkeen SM3-luokassa – ”Tästä saa hyvää itseluottamusta MM-ralliin”

Lauri Joona ja Markus Määttänen
Lauri Joona (oik.) ja Markus Määttänen. Kuva: Hannu Rainamo
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lauri Joona jatkoi voittokulkuaan viikonloppuna Mikkelin ympäristössä ajetussa SM-rallissa.

Joona oli SM3-luokan ykkönen kauden avauksessa Rovaniemellä, ja sama tahti jatkui lauantai-iltana päättyneessä Vaakuna-rallissa. Sastamalalainen kuittasi ykköstilan lopulta reilun puolen minuutin erolla Henri Hokkalaan.

Joona kävi tiukkaa taistelua kärkipaikasta Heikki Koski-Lammin kanssa kisan loppuun saakka. Ennen viimeistä erikoiskoetta kaksikon ero oli ainoastaan 3,7 sekuntia Joonan hyväksi. Päätöspätkällä Koski-Lammi kaatoi autonsa ja joutui keskeyttämään.

– Hyvä kisa kaiken kaikkiaan. Olemme tosi tyytyväisiä tähän tilanteeseen ja omaan tekemiseen. Pikkuhiljaa olemme menneet koko ajan eteenpäin ja saaneet joka osa-aluetta rakennettua parempaan. Tässä näkyy tulos, Joona sanoi.

Kahden voittonsa myötä Joona luonnollisesti johtaa SM3-luokka maksimipistein. Rovaniemellä ajetussa Arctic Lapland -rallissa Joonan vierellä istui sijaiskartturi Juha Lummaa, mutta Mikkelissä nuotteja luki jälleen tuttu Markus Määttänen, jolle nyt saavutettu voitto oli ralliuran ensimmäinen SM-osakilpailuvoitto.

– Kyllä voitto maistuu hyvältä, hehkutti Määttänen.

Pitkiä voitonjuhlia Lauri Joona ei voi järjestää. Seuraava kilpailu on edessä jo tulevana viikonloppuna Ruotsissa, missä hän osallistuu MM-sarjan JWRC-junioriluokan kilpailuun.

– Tästä voitosta saa kyllä hyvää itseluottamusta MM-ralliin. Ruotsissa on tulossa vähän tynkä kilpailu, mutta pitää ajaa sitäkin lujempaa, jos haluaa pysyä hyvillä sijoituksilla, Joona kertoi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat