Quantcast

Lauri Joonalla mahdollisuus varmistaa mestaruus SM-rallissa – ”Tärkeintä saada varmoja pisteitä”

Lauri Joona
Lauri Joona. Kuva: Merita Mäkinen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin SM-sarja jatkuu pitkän tauon jälkeen lauantaina Kouvolan seudulla. SM3-luokkaa johtavan Lauri Joonan tavoitteena on saada kisasta mahdollisimman suuri pistepotti.

Kouvolan osakilpailu käynnistää vihdoin SM-sarjan kesäkauden.

– Kouvolassa ajettiin kesäkisa edellisen kerran pari vuotta sitten. Silloin tiet olivat kovavauhtisia, ja odotan, että sama on nyt, vaikka mennään vähän pohjoisempaan. Se sopii kyllä sekä autolle että miehistölle. Keskinopeudet ovat varmasti kovat, ja kaasu pohjassa saa mennä, Joona kertoo lauantain reitistä.

Rallin SM-sarjan kilpailutauolla Joonalle kertyi testikilometrejä niin omalla etuvetoisella Fordilla kuin nelivetoisella Skodallakin. Hän osallistui testimielessä heinäkuun alussa Viru-ralliin Ari Koposen kartturoimana ja viime viikonloppuna Kaloppi-ralliin Markus Määttäsen kanssa. Joona kilpailee Määttäsen kanssa myös SM-sarjassa.

– Testikisat sujuivat tulosten puolesta hyvin. Kaloppi-rallissa oli hieman tekniikkamurheita, mutta auto on varmasti tikissä Kouvolan lähtöviivalla, Joona lupaa.

Talvikaudella kaksi luokkavoittoa ja yhden kakkossijan ajanut Joona, 23, lähtee Kouvolaan SM3-luokan kärkipaikalta. Teoriassa Joonalla on mahdollisuus kirkastaa viime kauden hopeamitali kultaiseksi jo kauden viimeistä edellisessä kisassa, mutta sitä ei ole asetettu tärkeimmäksi tavoitteeksi.

– Kouvolan kisassa on tavoitteena ajaa maaliin ja sijoittua kolmen nippuun. Siihen ollaan tyytyväisiä. Totta kai voittoa tavoitellaan, mutta jos se vaatii sitä viimeistä puristusta, ei sitä lähdetä riskillä hakemaan. Nyt on tärkeintä saada varmoja pisteitä ja hyvä lähtökohdat kauden päätökseen.

Kouvolan SM-rallissa ajetaan lauantaina seitsemän erikoiskoetta ja yhteensä 106 ek-kilometriä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat