Lauri Joonalla edessä uran toinen MM-ralli – ”Alussa ei voi antaa tasoituksia”

Lauri Joona starttaa JWRC-luokkaan Ford Fiestan ratissa. Kuva: M-Sport

Sastamalalaisella 23-vuotiaalla Lauri Joonalla on edessään ralliuransa toinen MM-startti. Ensimmäinen oli viime kesän Suomen MM-rallissa, missä Joona ajoi vakuuttavasti kaksivetoisten luokan kolmanneksi ja vei nimiinsä myös parhaan ensikertalaisen palkinnon.

– Ruotsiin lähdetään maltillisin tavoittein. Lähdetään hakemaan kokemusta ja tavoitteena on päästä maaliin, kertoo Joona.

Lauri Joona starttaa kauden ensimmäiseen junioreiden MM-sarjan (JWRC) osakilpailuun numerolla 50. Kartturina hänellä toimii kokenut Ari Koponen.

– Arin kanssa yhteistyö on vaivatonta. Hänellä on paljon kokemusta ulkomailla kilpailemisesta, Joona toteaa.

Auto, jolla Joona ja Koponen kilpailevat JWRC-sarjassa, on M-sportin valmistama Ford Fiesta R2T 2019. Vastaavalla kilpurilla hän on ajanut menestyksekkäästi myös rallin SM-sarjassa.

– JWRC-auto on muuten täysin identtinen oman automme kanssa, mutta alusta on erilainen. Torstaina ajetulla testierikoiskokeella ei saanut autoa säädettyä yhtään. Eli ensimmäisellä pätkällä auto tarvitsisi saada säädettyä hyväksi.

Ruotsin MM-ralli on kärsinyt leudosta ja lumettomasta talvesta, ja olipa aivan hilkulla, ettei koko kisaa jouduttu perumaan. Lopulta järjestäjät tiedottivat, että kisa ajetaan lyhennettynä. Kilpailu lyhentyi keskiviikkona entisestään, kun kilpailun tuomaristo ilmoitti, että kisan avaava yleisöerikoiskoe Karlstadin raviradalla ajetaan
testierikoiskokeena.

Rallin ohjelmassa on tällä hetkellä kymmenen erikoiskoetta ja alle 170 ek-kilometriä. Kisa alkaa perjantaina Norjan puolella ajettavalla Hof-Finnskogin erikoiskokeella ja päättyy sunnuntaina iltapäivällä Power Stageen.

– Kilpailu on lyhentynyt niin merkittävästi, että alussa ei voi antaa suuria tasoituksia. Tulossa on vähän tynkä kilpailu, mutta pitää ajaa sitäkin lujempaa, jos haluaa pysyä hyvillä sijoituksilla.

Jaa uutinen