Lauri Joona ja Sami Pajari ajoivat kaksoivoittoon Tunturirallissa – molemmat mukana myös rallin MM-sarjassa

Sami Pajari. Kuva: Rally Photos Finland

Rallin MM-sarjan junioriluokka (JWRC) keräsi mukavan nipun osallistujia kaudelle 2020. Mukana on yhteensä 16 kuljettajaparia mittelemässä viiden rallin aikana paremmuudesta. 

JWRC-luokan voittajalle on luvassa hyvä palkinto kaudeksi 2021. Sarjan voittaja pääsee ajamaan WRC3-luokassa M-Sportin Ford Fiesta R5:lla sekä saa lisäksi 200 Pirellin rengasta ja ilmaiset ilmoittautumiset viiteen MM-ralliin. Jos kyseinen kuski sattuu vielä voittamaan WRC3-luokan ensi kaudella, saa hän M-Sportin Ford Fiesta WRC:llä kaksi näytönpaikkaa sesongilla 2022.

Etuvetoisten autojen MM-karkelot alkavat helmikuussa Ruotsin rallista. Lisäksi JWRC-kuskit ovat mukana Chilessä, Sardiniassa, Suomessa ja Saksassa.

– Tällainen määrä osallistujia JWRC:ssä kertoo MM-sarjan menestyksestä. Meillä on iso palkinto tällä kaudella, joten luokka on hyvä tapa ottaa askel kohti WRC-autoja. Meillä on todella vaikuttava osallistujajoukko jo Ruotsin rallissa. Mukana on vanhoja ja tuoreita nimiä, JWRC:n pomo Maciej Woda sanoo.

JWRC-luokan mestaruudesta MM-sarjassa kamppailee myös kaksi suomalaiskuskia. Viime viikonlopun Tunturirallissa kaksoisvoittoon etuvetoisten autojen SM3-luokassa ajaneet Lauri Joona ja Tulevaisuuden tähti -kisan viime kaudella voittanut Sami Pajari ovat molemmat mukana.

Rovaniemen ympäristössä ajetussa Tunturirallissa Joona oli niukat 7,5 sekuntia Pajaria sukkelampi. Revanssin mahdollisuuksia on tarjolla jo kolmen viikon kuluttua SM-sarjan jatkuessa Mikkelissä ja vain viikkoa myöhemmin Ford Fiesta R2T-kalustoihin luottavat kuljettajat suuntaavat Ruotsin MM-ralliin.

-Perjantai tuli melko rennosti omalla painollaan, lauantai-aamuna ajossa oli pientä varovaisuutta.Kokonaisuutena lauantai tuli hyvin. Lumisade oli paikoin melko sakeaa, joten sekuntikamppailusta huolimatta tarkkuutta vaadittiin. Toiseen sijaan ollaan ihan tyytyväisiä, vaikka voitto aina kiinnostaa tietenkin. Ansaitusti Lauri kuitenkin voitti ja rehdit onnittelut siitä, Pajari kommentoi Tunturirallin tapahtumia tiedotteessa.

 

 

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö