Laukaalaislupaus vaatii itseltään enemmän rallin MM-sarjassa

Laukaalainen Roope Korhonen ja kartanlukijansa Anssi Viinikka suuntaavat katseen seuraavaksi Puolan MM-ralliin
Roope Korhonen
Roope Korhonen. Kuva: Toyota Gazoo Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rautio Motorsportia edustava Korhonen kilpailee kauden kolmannessa WRC2-luokan kilpailussaan Toyota Yaris Rally2 autolla Puolan nopeilla sorateillä. Kausi alkoi Ruotsista nelossijalla, mutta kauden avauksen jälkeen alkoivat vastoinkäymiset.

– Toivotaan, että kurssi kääntyy MM-sarjan puolella. Ruotsi meni ihan ok, mutta sen jälkeen on ollut vaikeaa. Portugalissa autossa oli ihan selkeä vika, mutta sitä ei pystytty korjata kilpailun aikana. Sardinia jäi väliin selän takia, eikä se koskaan ole hyvä, jos jää kilometrit ajamatta, Korhonen kertoo.

– Nyt onneksi SM-sarjan puolella Pohjanmaalla saatiin virheetön suoritus, vaikka en ihan täysin tyytyväinen ole vauhtiin, jota siellä ajettiin.

Puolan nopeat sorapikataipaleet pitäisi sopia keskisuomalaiskuskille erinomaisesti.

– Puola on nopea soraralli ja sen pitäisi sopia meille. Olen aina tykännyt kovavauhtisista kisoista, ja Viro on ollut oma suosikki kalenterissa. Puolan pätkät ovat varmaan vähän samantyylisiä, mutta todennäköisesti pehmeämpiä ja toinen lenkki tulee olemaan mielenkiintoinen, jos tienpohja pettää. Nythän siellä ei ole ajettu moneen vuoteen, niin kokemuserot tasoittuvat, ja tämä on ehdottomasti hyvä asia meille, Korhonen summaa.

Rautio Motorsportin mekaanikot ovat paiskineet pitkää päivää ja uudelleenrakentaneet Länsirannikon SM-rallissa ulos lipsahtaneen Toyotan jälleen kisakuntoon.

– Iso kiitos tiimille. Hattu nousee päästä jätkille, jotka vähän uhrasivat juhannustakin auton laittoon. Auto on taas iskussa, mutta sen verran kiire tuli, että testit jäivät ajamatta. Shakedown pitäisi kuulemma vastata hyvin rallin olosuhteita, niin se auttaa vähän.

Lue myös nämä

  • Uusimmat