Quantcast

Laukaalaiselle rallilupaukselle uran ensimmäinen MM-ralli – löi tiskiin huippukovan tavoitteen

Laukaalainen Roope Korhonen on tehnyt hyvää jälkeä kotimaisessa rallin SM-sarjassa tällä kaudella.
Roope Korhonen
Roope Korhonen. Kuva: Jani Salonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Nyt Korhonen lähtee taustajoukkojensa kanssa viemään osaamista eteenpäin ja kisakalenteriin lisättiin heinäkuussa ajettava Viron MM-ralli.

Korhoselle askel on merkittävä ja ajatus osallistumisesta syntyi talvikaudella, jolloin mies osoitti yhdessä kartanlukijansa Anssi Viinikan kanssa vauhdin olevan riittävällä tasolla MM-sarjan vaatimuksia ajatellen.

Viroon Korhonen ja Viinikka lähtevät Rally3-luokan autolla, samalla Ford Fiestalla, jolla miehistö on napannut rallin SM-sarjassa kaksi voittoa ja toisen mokoman kakkossijoja. Toinen vaakakupissa painanut tekijä on junioreiden MM-sarja. Vastaan tulee sarjan kärkikaarti ja vertailu sekunneista osoittaa suomalaiskaksikon tämän hetken tason.

– Jos eteenpäin urallaan meinaa, niin ulkomailta on kokemusta saatava ja siinä mielessä Viro on hyvä aloitus. Saadaan ajaa parhaita vastaan, Korhonen summaa.

Korhonen koki taustajoukkojensa kanssa juuri Viron rallin sopivammaksi aloittaa ura MM-tasolla. Uransa ensimmäinen kansainvälisen kisan Korhonen ajoi maaliskuussa, kun hän oli Harri Rovanperän aisaparina Meksikossa ajetussa Rally of Nations -kilpailussa.

– Olisihan Jyväskylään osallistuminen kaikin puolin helpompi ratkaisu. Saisin ajaa tutuilla teillä, mutta kokonaisuutta ajatellen koimme tämän parhaaksi vaihtoehdoksi.

Korhonen seuraa Lauri Joonan sekä Sami Pajarin jalanjäljissä WRC3-luokkaan ja tulostavoitteiden mies kertoo olevan korkealla. Tavoitteena on antaa heti hyvät näytöt junioreiden MM-sarjan huippuja vastaan.

– Tavoite on saada nimeä esiin. En osaa sanoa, onko tavoitteena sitten podiumpaikka vai voitto, mutta siitä voi jokainen tehdä johtopäätöksensä, mitä haetaan, Korhonen tykittää.

Katso alapuolelta viime vuoden Viron MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat