Latvialaiskuskilta järisyttävä yllätys MM-rallissa – ”Varmasti siisteintä, mitä olen ikinä tehnyt elämässäni!”

Latvialainen Martins Sesks oli Puolan MM-rallin perjantaiaamun suurin yllättäjä.
Martins Sesks
Martins Sesks. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sesks ajaa ensimmäistä kertaa kilpaa Rally1-autolla ja vieläpä ilman hybridiyksikköä. Siitä huolimatta latvialainen on kisassa toisella sijalla vain reilut seitsemän sekuntia kilpailua johtavaa Andreas Mikkelsenia perässä.

Varsinkin perjantaiaamun avauspätkän kakkosaika oli kaikille yllätys, myös Sesksille itselleen. Latvialaisen ilme oli täsmälleen kuin Kummelista tehdyssä ”tonnin seteli” -meemissä, kun tieto hienosta pätkäajasta tuli.

– Se oli iso yllätys. En odottanut sitä yhtään. Meidän oli tarkoitus täällä opetella ja ajaa rauhallisesti. Näyttää siltä, että opimme nopeasti. Toki nyt on tärkeintä, että pystymme olemaan rauhallisia ja pitämään asiat kontrollissa, Sesks sanoi Rallit.fille.

– Onhan tämä sekavaa. Näin paljon kameroita ja kaikkea. Näyttää siltä, että olemme tehneet jotain. Ensimmäinen ajatus oli, että emme me olekaan niin huonoja tai että olemme ihan hyviä Renarsin (kartanlukija Francis) kanssa. Sitten tuli vähän stressiä, että miten tämä homma onnistuu jatkossa.

Sesks ajaa Rally1-autolla myös heinäkuussa kotikisassaan Latviassa, mutta silloin varustuksesta löytyy myös hybridiyksikkö. Kaiken kohun keskellä Sesks halusi muistuttaa, että mitään isompia tulostavoitteita ei ole.

– Yritin vain tehdä oman työni. Meidän tarkoituksemme on hankkia kokemusta, ei ajaa mistään tuloksista. Onhan tämä uskomatonta. Auton kanssa voi leikitellä todella paljon. Se on äärettömän nopea monin paikoin. Tämä on varmasti siisteintä, mitä olen ikinä tehnyt elämässäni, Sesks hehkutti.

– Minulla on nyt sopimus kahdesta rallista. En tiedä enempää, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Tietenkin on vaikeaa pysyä rauhallisena. En odottanut mitään tällaista, mutta nautin kyllä tästä täysillä.

Lue myös nämä