Latvalan ja suomalaisten huima voittoputki uhkaa katketa – ”Tiimin puolesta on lupa painaa kaasu pohjaan”

Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC

Rallin MM-sarjasta on ajamatta enää vajaan parin viikon päästä käynnistyvä Australian osakilpailu.

Uhkana on, että suomalaisten hieno putki MM-sarjassa katkeaa. Viimeksi kokonaisella rallikaudella on jääty ilman suomalaisvoittajaa vuonna 1995. Sen jälkeen joka vuosi on nähty vähintään yhdet sinivalkoiset voitonjuhlat.

Toyotan Jari-Matti Latvala venyi viime vuonna ainoaan suomalaisvoittoon juuri Australiassa. Tilanne on jälleen sama. Myös Latvalan oma ”voittoputki” on komea, sillä tuurilainen on juhlinut vähintään kerran voittoa vuodesta 2008 lähtien.

Seuraa Rallit.fitä Facebookissa ja tiedät, mistä rallimaailmassa puhutaan!

– Meillä on ainakin hyvä lähtökohta siinä mielessä, että talli tarvitsee kaksoisvoiton Australiasta. Jos me halutaan merkkimestaruus, niin siihen pitää yltää. Ainakin siltä osin tiimin puolesta on lupa painaa kaasu pohjaan, Latvala totesi Rallit.fille.

– Saan varmasti laittaa kaiken peliin. Nyt kun sain vielä Kataloniasta hyvän kisan alle ja lisää luottoa tekemiseen, niin Australiaan on tosi hyvä fiilis lähteä ajamaan.

Katso alta video Ott Tänakin mestaruuden varmistumisesta Katalonian MM-rallissa. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Australian ralli sopii eittämättä suomalaisille hyvin. Latvalan lisäksi sorakisan ovat voittaneet kolme kertaa Marcus Grönholm ja Mikko Hirvonen sekä Juha Kankkunen peräti neljästi ja Tommi Mäkinen kerran. Tilastojen valossa on ainakin mahdollista, että suomalaisten putki MM-sarjassa saa vielä jatkoa.

– Tykkään siitä rallista todella paljon. Onnistuin siellä viime vuonna, joten siinä mielessä kaikki on mahdollista. Suomalaisvoittoa ei ole tullut tänä vuonna, mutta on se mahdollisuus siellä vielä olemassa, Latvala summasi.

MM-kausi 2019 on kiistatta sujunut suomalaiskuskeilta alakanttiin. Latvala on parhaana suomalaisena ennen päätöskisaa pisteissä seitsemäntenä takanaan Fordin Teemu Suninen ja Citroenin Esapekka Lappi. Australiassa kaikilla suomalaisilla on näytönpaikka, kun kuljettajien mestaruus on jo ratkennut, eikä kenenkään tarvitse pelata tiimin ykköskuskin pussiin.

Australian MM-ralli ajetaan 14.-17. marraskuuta.

Lue myös: Kysyimme Tommi Mäkiseltä Tänakiin liittyvistä kohuväitteistä – tallipomo repesi nauruun

Lue myös: Tommi Mäkisen arvio: kaksi pettymystä johti Ott Tänakin lähtöön – ”Paperit olivat allekirjoitusta vaille valmiina”

Lue myös: Ott Tänak vihjaa tallipomon vaikuttaneen päätökseen – ”Se sopii hyvin yhteen minun kunnianhimoni kanssa”

Lue myös: Hyundai-pomo hehkutti ryöstöään Tommi Mäkiseltä – ”Ott on poikkeuksellinen talentti”

 

 

 

 

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö