Latvala vieraili lumipenkassa – ”Onneksi ei jääty kiinni”

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toni Heinonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan Jari-Matti Latvala on kaukana Ruotsin MM-rallin voittovauhdista. Haaveet ykköstilasta karisivat jo perjantaina, kun ensimmäiset autot kärsivät auramiehen rooleistaan. Lauantaina olosuhteet olivat aamupäivän kolmella erikoiskokeella huomattavasti paremmat, mutta Latvala ei yltänyt pohja-aikoihin.

Latvala on kilpailussa 11 erikoiskokeen jälkeen seitsemäntenä. Eroa kärkeen on kuitenkin yli minuutti. Tallikaveri Ott Tänak ylsi aamulla kahteen pohja-aikaan ja on noussut tuurilaisen taakse vain kahdeksan sekunnin päähän.

– Ekat kaksi pätkää tulivat aamulla ihan ok. Vähän Ottiin nähden menetin liikaa aikaa. Auton takapään kanssa on ollut haasteita. Nyt pitää vähän huollossa sitä säätää. En oikein pääse nopeista mutkista puhtaasti ulos, Latvala summasi Torsbyn huoltoalueella.

Latvala koki myös yhden tilanteen 11. erikoiskokeella Vargåsenissa. Miehen onneksi pienestä lumipenkkavisiitistä ei koitunut isosti takapakkia.

– Minä olen ajanut sen pätkän yli 20 kertaa ja muistan sen ulkoa. Aina ennen olen siihen paikkaan tullut vitosella, mutta nyt lunta on niin paljon, että vauhtia oli liikaa. Ajoin leveäksi ja siitä penkkaan. Onneksi ei kuitenkaan jääty kiinni. Jotain 3-4 sekuntia siinä meni, Latvala selvitti.

Ruotsin MM-ralli jatkuu päivähuollon jälkeen viidellä erikoiskokeella. Kisa päättyy sunnuntaina.

Lue myös nämä