Latvala uskoo Toyotan selvittäneen jäähdytysongelmat – ”Tiimimme on täysin valmistautunut”

Jari-Matti Latvala viime vuonna Meksikon MM-rallissa. Kuva: Red Bull Conten Pool/Jaanus Ree

Toyotan konkarikuljettaja Jari-Matti Latvalan alkukausi MM-sarjassa on ollut kehno. Monte Carlossa tuurilainen oli viides, mutta Ruotsin kisassa Latvala jäi ilman pisteitä. 

Rallin MM-karkelot jatkuvat ensi viikolla Meksikossa. Latvalan on pakko kääntää mollivoittoinen alkukausi ja ajaa podiumille, jottei kohtaloksi tule kolmoskuskin rooli Toyotan tiimissä.

– Odotan innolla Meksikon rallia, varsinkin auringon lämpöä ja sitä kautta Suomen talven päätöstä. Tähän mennessä alkukausi ei ole mennyt niin kuin olisin toivonut. Jos jotain positiivista etsii, niin lähtöpaikkani Meksikossa on hyvä, koska olen kahdeksantena autona tiellä, Latvala sanoo tiedotteessa.

– Meillä oli hyvät testit Espanjassa viime viikolla. Käytimme käytännössä samoja säätöjä, joilla ajoimme voittoon Australiassa. Teimme vain pieniä muutoksia.

Edellisen kahden kauden Meksikon ralleissa Toyotan jäähdytysjärjestelmä on oikutellut korkeassa ilmanalassa. Latvala uskoo, että nämä ongelmat on selvitetty.

– Kaikkein tärkeintä on se, että olen luottavainen, että tiimimme on täysin valmistautunut korkeaan lämpötilaan ja kovaan lämpöön, Latvala paaluttaa.

Myös tallipomo Tommi Mäkisen luotto on vahva, että valmistajien MM-sarjaa johtava Toyota kamppailee voitosta myös Meksikossa.

– Loistavan Ruotsin voiton jälkeen tiimissä on hyvä itseluottamus. Uskomme, että voimme saada hyvän tuloksen myös Meksikosta. Se on aina kova kisa kaikille tiimeille korkean ilmanalan ja lämpötilojen vuoksi. Olemme tehneet kovasti töitä viimeisen vuoden aikana, jotta automme on luotettavampi niissä olosuhteissa, Mäkinen ruotii.

– Varsinkin koko jäähdytyspuolen paketin kanssa olemme paiskineet töitä. Testit sujuivat hyvin ja olemme valmiita tositoimiin.

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi
Toimituspäällikkö