Latvala loikki Ruuhimäessä pohjat – Tänak varmistelee voittoa

Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan Jari-Matti Latvala ajoi pohja-ajan Suomen MM-rallin 21. erikoiskokeelle Ruuhimäkeen. Tuurilainen loikki Ruuhimäen legendaariset hypyt 1,2 sekuntia kovempaa kuin norjalainen Citroen-kuski Mads Östberg.

Östberg on Latvalan edellä kokonaistilanteessa toisena 5,1 sekunnin erolla. Latvalalta uhkaa loppua matka kesken, jotta Toyotan kaksoisvoitto toteutuisi.

– Meillä on kova taistelu. Nyt tuli ihan hyvin tämä pätkä. Laukaassa minä varoin vähän liikaa sen Esapekan paikan jälkeen. Siellä menetin aikaa, Latvala summasi Ylen Ralliradion lähetyksessä.

– Kaikki sujuu hyvin. Minulla oli parissa paikassa vähän huono nuotti, mutta korjasin ne nyt. Katselin illalla videoita ja muutin nuottia, mutta ihan turhaan. Minä vien tämän taistelun, Östberg puolestaan uhosi.

Viron Ott Tänak johtaa rallia yli puolen minuutin erolla ennen Östbergia. Toyotan ykköstykki on varmistellut sunnuntaiaamuna voittoaan.

Fordin Teemu Suninen jatkaa kilpailussa viidentenä. Takana on viisinkertainen maailmanmestari Sebastien Ogier, joka taistelee vielä tämänkin vuoden MM-tittelistä. Luvassa voi olla tallimääräys vielä sunnuntain aikana.

Toyotan Esapekka Lapin kilpailu päättyi sunnuntaiaamun ensimmäisellä erikoiskokeella Laukaassa.

Sunnuntaina ajetaan vielä kaksi erikoiskoetta, kun ensin kaasutellaan Laukaa toistamiseen ja sen jälkeen Ruuhimäki ajetaan Power Stage -erikoiskokeena.

Suomen MM-rallin tilanne EK21/23 jälkeen:
 1. Ott Tänak     Toyota 2.24.26,4
 2. Mads Östberg    Citroen   +33,3
 3. Jari-Matti Latvala Toyota   +38,4
 4. Hayden Paddon   Hyundai  +1.30,3
 5. Teemu Suninen   Ford   +1.50,1
 6. Sebastien Ogier  Ford   +2.10,6
 7. Elfyn Evans    Ford   +2.24,1
 8. Craig Breen    Citroen  +3.04,0
 9. Thierry Neuville  Hyundai  +3.43,9
10. Andreas Mikkelsen Hyundai  +8.20,7

Lue myös nämä

 • Uusimmat