Latvala hyvästeli huippusijat Ruotsissa – ”En pysty millään kirimään”

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jari-Matti Latvala kärsi huomattavasti aikaisesta lähtöpaikastaan Ruotsin MM-rallin ensimmäisenä kunnon ajopäivänä.

Latvala ei pystynyt kiihdyttämään Toyotaansa yhtä kovaan vauhtiin kuin hänen takanaan erikoiskokeille startanneet kuljettajat. Kolmantena tiellä ollut tuurilainen on kahdeksan erikoiskokeen jälkeen kahdeksantena yli minuutin päässä kilpailua johtavasta Thierry Neuvillesta.

– Tuon parempaan ei pystynyt millään, sillä lunta tuli yöllä ja aamupäivällä. Historic-autotkin olivat ajaneet oman uransa pätkille, eikä meidän rengas mahdu siihen ennen kuin se on rikottu tarpeeksi leveäksi, Latvala kertoi haasteellisista olosuhteista Rallit.fille.

Latvalan edellä ajaneet Sebastien Ogier ja Ott Tänak jäivät vieläkin enemmän kärjestä. Ogier on vasta sijalla 12 lähes kolme minuuttia kärjelle jääneenä.

– Ogier on hävinnyt ihan hirveästi ensimmäisenä autona, kuten myös Tänak. Ehkä siitä oli vähän apua minulle, kun he menivät ensin. Siihen vaaditaan selkeästi neljä tai viisi autoa, että ura aukeaa tarpeeksi. Sen huomaa Neuvillen ajoista.

Seuraavina päivinä WRC-kuljettajat lähtevät erikoiskokeille tuloslistan käännetyssä järjestyksessä. Latvalalla on hieman parempi starttipaikka lauantaina, mutta hän ei enää haaveile palkintokorokepaikasta.

– Eroa on sen verran, että täältä on vaikeaa nousta korkealla. Se olisi hyvä, jos yltäisi viiden joukkoon. Mutta en pysty millään minuuttia kirimään, sillä myös kärkiautot lähtevät takaa.

Lue myös nämä