Latvala harppasi kolmanneksi MM-rallissa – Tänak menetti rutkasti aikaa

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC

Jari-Matti Latvala oli hereillä perjantaiaamun ensimmäisellä erikoiskokeella Argentiinan MM-rallissa.

Latvala sijoittui torstai-illan yleisöerikoiskokeella yhdeksänneksi, mutta perjantain avauspätkällä hän kohensi huomattavasti asemiaan. Toyotan suomalaiskuljettaja sijoittui erikoiskokeella kolmanneksi ja nappasi myös kokonaistilanteessa kolmostilan.

MM-sarjan kärkikuljettaja Sebastien Ogier oli vauhdikkain rallin toisella erikoiskokeella ja nousi kisan johtoon. Hyundain Andreas Mikkelsen jäi Ogierin pohja-ajasta 3,9 sekuntia ja Latvala 5,6 sekuntia. Kokonaistilanteessa Latvala on 6,8 sekunnin päässä Ogierista.

Toyotan Esapekka Lappi on kilpailussa kuudentena (+15,1) ja Fordin Teemu Suninen kahdeksantena (+21,5).

Toyotan Ott Tänak menetti rutkasti aikaa spinnatessaan kapealla tieosuudella. Virolainen putosi 23,7 sekunnin päähän kärjestä yhdeksännelle tilalle.

Perjantaina ajetaan vielä kuusi erikoiskoetta.