Latvala hämmästeli Citroenin päätöstä – ”Meeken potkut oli shokki!”

Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC

Toyotan rallitallin suomalaiskuljettaja Jari-Matti Latvala uskoo, että Citroenin päätös potkia tallista ulos Kris Meeke oli väärä päätös. Latvala sanoo Autosportin verkkosivuilla, että tiimin tulisi kunnioittaa sopimuksia.

Meeke palkattiin Citroenille ykköskuljettajaksi, mutta pohjoisirlantilainen ei vakuuttanut. Citroen perusteli potkuja toistuvilla rajuilla ulosajoilla. Latvala puhuu Meeken puolesta Autosportin verkkosivuilla, mutta liekö taustalla myös suomalaisen oma pelko tallipaikastaan. Alla nimittäin on jo neljä perättäistä keskeytystä.

– Se oli shokki (Meeken potkut). Tällaista ei ole nähty kuskimarkkinoilla vuosiin. Minusta vuoden sopimuksia pitäisi kunnioittaa ja sitoutua niihin kunnolla, Latvala sanoo Autosportin verkkosivuilla.

Myös rallin MM-sarjan viisinkertainen ja puolustava maailmanmestari Sebastien Ogier hämmästeli Meeken lähtöpasseja.

– On aina yllättävää, kun jotain tuollaista tapahtuu kesken kauden. En halua kuitenkaan asiaa ruveta tuomaroimaan, sillä en tiedä siitä kaikkia puolia. Tuntuuhan se kuitenkin aika kovalta Krisiä ja Paulia (kartturi Nagle) kohtaan, Ogier toteaa.

– Toivon hänelle kaikkea hyvää, nähtiinpä hänet vielä sarjassa tai ei. Hän oli joka tapauksessa hyvä kuski ja hänellä oli hieno ura. Citroen on tehnyt päätöksensä ja minä en ala sitä arvioimaan, MM-sarjaa johtava Thierry Neuville komppasi.

Lisää aiheeseen liittyviä tuoreita uutisia:
Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi
Toimituspäällikkö