Lappi vältteli riskejä – ”Olen yrittänyt ajaa puhtaasti”

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan Esapekka Lappi on paras suomalaiskuski Ruotsin MM-rallissa 11 ajetun erikoiskokeen jälkeen. Lappi ajoi lauantain aamupäivän lenkin jopa liiankin varovasti. Toyota-kuskilla olisi vielä pienet mahdollisuudet nousta jopa palkintopallille, mutta se vaatisi tasonnostoa.

– Olen vähän pettynyt vauhtiini. Viimeinen aamupäivän pätkä tuntui tulevan hyvin, mutta silti hävisin liikaa. Tavallaan kuitenkin olen ihan tyytyväinen. Olen yrittänyt ajaa puhtaasti ja ilman riskejä, Lappi selvitti Torsbyn päivähuollossa.

Lappi nousi aamupäivän lenkillä kilpailun kuudennelle sijalle, kun Fordin Teemu Suninen jäi jälkeen. Iltapäivällä Lappi aikoo jatkaa samaa rataa.

– Turha varmaan väkisin alkaa vauhtia nostamaan, mutta pitää yrittää. Haluan jatkaa samaa varmaa ajoa. Yhden sain jo kiinni aamupäivällä ja kokeillaan vielä vähän nousta iltapäivällä.

Pieksämäkeläinen jahtaa seuraavaksi takaa norjalaista Citroen-kuski Mads Östbergiä, joka on suomalaisen edellä reilun 17 sekunnin päässä. Noin 20 sekunnin päässä ovat myös Hyundai-kuskit Hayden Paddon ja Andreas Mikkelsen.

Lue myös nämä