Lappi vai Tänak? Ogier vai Neuville? – Suomen MM-rallissa kovia taistelupareja

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Toni Heinonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Torstai-iltana käynnistyvän Suomen MM-rallin voittokamppailusta odotetaan huipputasaista vääntöä. Myös vedonlyöjille on tarjolla mielenkiintoisia taistelupareja.

Viime vuonna ralli päättyi Toyota-kuljettaja Esapekka Lapin upeaan voittoon Jyväskylässä. Lappi vältti virheet ja kiidätti Yaris WRC -autonsa sellaiseen vauhtiin, ettei hänelle löytynyt pysäyttäjää.

Tällä kertaa suurimmat ennakkosuosikin paineet on aseteltu Ott Tänakille, joka siirtyi täksi kaudeksi Lapin ja Jari-Matti Latvalan tallikaveriksi Toyotalle. Pystyykö Tänak lyömään voittoa puolustavan Lapin Jyskälän legendaarisilla teillä?

Lappi vs. Tänak

Lapilla on erittäin pieni etu puolellaan ensimmäisenä kunnon ajopäivänä perjantaina. Tänak on MM-sarjassa kolmantena ja hän on myös kolmas auto reitillä perjantain erikoiskokeilla. Lapilla on neljäs lähtöpaikka, joten hänellä on hitusen tallikaveriaan puhtaampi ajolinja edessään sorateillä. Veikkaus tarjoaa Tänakille kertoimen 1,70, kun taas Lapin kerroin on 1,93. Tänak on osoittanut nopeutensa Toyotalla, mutta toisaalta Lappi näytti vuosi sitten, että hän on kotonaan Jyskälässä. Vaakakuppi voi kääntyä kumpaan suuntaan tahansa.

Ogier vs. Neuville

MM-sarjan ykkönen Thierry Neuville vastaan pistekakkonen Sebastien Ogier, joka on voittanut viisi viimeistä maailmanmestaruutta. Neuvillen ei tarvitse ottaa Suomessa suuria riskejä, sillä hän on 27 pistettä edellä Ogieria. Ranskalaisella Ogierilla ei ole mielessään mikään muu kuin Neuvillen lyöminen Keski-Suomessa, minkä lisäksi Ford-kuskilla on kilpakumppaniaan parempi lähtöpaikka perjantaina. Ogier on suosikki tässä parissa, mikä näkyy myös kertoimissa: Ogierille tarjotaan kerrointa 1,48, Neuvillelle 2,30.

Suninen vs. Mikkelsen

Fordin Teemu Suninen ajoi kuin kokenut konkari vuosi sitten Suomen MM-rallissa, vaikka kyseessä oli hänelle vasta toinen kilpailu WRC-kalustolla. Suninen taisteli palkintokorokepaikasta viimeiseen päivään saakka, mutta harmillinen ajovirhe pudotti hänet neljänneksi lopputuloksissa. Suninen on selkeä suosikki Hyundai-kuljettaja Andreas Mikkelseniä vastaan, jonka kausi MM-sarjan kärkitiimissä ei ole ollut odotetun vahva. Pitkävedon kertoimistakin se näkyy: Sunista veikkaamalla rahat saa 1,70-kertaisesti takaisin, Mikkelsenin kerroin on 1,93.

Latvala vs. Breen

Jari-Matti Latvalan kausi ei ole mennyt putkeen, mutta Jyväskylässä hän on yksi suurimmista voittajasuosikeista. Latvalaa puoltaa loistava lähtöpaikka perjantaille ja kolme Suomen MM-rallin voittoa. Citroen-kuljettaja Craig Breen on yltänyt kertaalleen palkintokorokkeelle Jyväskylässä, mutta mikäli Latvala saa pidettyä pääkoppansa ja autonsa kasassa, ei irlantilaisesta pitäisi olla vastusta. Taisteluparissa Latvalan kerroin on 1,36, Breenin 2,65.

Lisää pelikohteita kiintein kertoimin Pitkävedossa.

Artikkeli on tehty kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat