Lappi uskoo kestävänsä ennakkosuosikin paineet – ”Olen niin luottavainen kuin vain olla voi”

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan Esapekka Lappi nousi vuosi sitten lopullisesti rallimaailman huipulle valloittamalla Suomen MM-rallin.

Kotivoiton jälkeen Lappi ei ole juuri palkintokorokkeella vieraillut, joskin myös kokemus monista MM-ralleista on vielä vähäinen. Sardiniassa kesäkuun alussa pieksämäkeläinen kuitenkin saalisti kolmannen sijan, mikä toi tärkeää itseluottamusta juuri kotikisan kynnyksellä.

– Oli tärkeä juttu, että sai sen podiumin pois harteilta Sardiniassa. Nyt voin sen pohjalta lähteä tänne ja iskeä täysillä. Tottakai tavoite on selvä. Minä haluan voittaa, Lappi sanoi Rallit.fille keskiviikkona.

– Olen niin luottavainen kuin vain olla voi. Olemme testanneet paljon ja meidän tiimin pitäisi olla viime vuoden tavoin hyvässä iskussa. Uskon, että autoon ei voi enää löytää parempia säätöjä. Nyt se on vain kuskista kiinni.

Kansa janoaa aina Suomen MM-rallissa sinivalkoisia voitonjuhlia. Lappi on tänä vuonna suomalaiskuskeista se kaikkein kovin suosikki. Paineet lienevät kovat.

– Asetan itse paineita ihan varmasti yhtä paljon kuin muutkin. Jos olen kolmas ilman mitään ongelmia, niin en ole tyytyväinen. Varmasti kaikki ajattelevat, että minun pitää voittaa, mutta niin ajattelen itsekin, Lappi summasi.

Lappi lähtee MM-sarjan sijoituksen perusteella reitille neljäntenä autona. Toyota-kuskin lähtöpaikka on vähintäänkin kohtalainen. Kolme ensimmäistä autoa putsaa tietä irtosorasta, mutta takana tulevat saavat vielä paremman ja puhtaamman tien ajettavakseen.

– Ei se paras lähtöpaikka ole, mutta ei missään nimessä huonoinkaan. Viime vuonna Jari-Matti (Latvala) oli kolmas auto tiellä ja me kahdeksantena. Pystyttiin silloin ajamaan häntä kovempaa. Nyt tilanne on päinvastoin. Tosi kuivaa on, että kyllä tie valitettavasti puhdistuu autojen myötä. Ei se homma kuitenkaan siihen kaadu, Lappi pyöritteli.

Lue myös nämä

  • Uusimmat