Lappi suunnittelee rajua iskua – ”Napsitaan ensin pari Fordia aamupalaksi”

Esapekka Lappi. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Suomen MM-rallin voittoa puolustavan Toyota-kuski Esapekka Lapin tämänvuotinen kisa sujui perjantaina mollivoittoisesti.

Lapin auto sammui perjantaiaamun avauspätkälle Moksiin ja aikaa tuhraantui yli puoli minuuttia. Sen jälkeen tuli lisää tukkaan, kun auton tekniikassa oli vikaa.

– Eihän tuo kovin kummoinen päivä meidän osalta ollut. Aamu lähti huonosti liikkeelle ja sammutin risteykseen. Sitten ei saatu autoa käyntiin eikä myöskään pakkia päälle. Sen jälkeen vaikka kuinka yritti, niin aina vaan tuli enemmän tilanteita, Lappi selvitti perjantai-iltana huoltoparkissa.

– Jätkät löysivät päivähuollossa keskilukosta vian. Hydrauliyksikkö ei toiminut oikein. Sitten kun se vaihdettiin, niin alkoi kulkemaan paremmin. Oltiin jo lähellä sitä vauhtia, missä meidän olisi pitänyt olla alusta saakka.

Lappi on rallissa kahdeksantena yli minuutin päässä kisaa johtavasta tallikaveristaan Ott Tänakista. Edellä on koko Fordin kolmikko sekä Hyundain Hayden Paddon. Neljäntenä majaileva Paddon on Lapista reilun puolen minuutin päästä.

– Koitetaan nyt ensiksi napata pari Fordia aamupalaksi. Tarkoitus on vielä ajaa neljännestä sijasta. Nyt on hyvä fiilis auton kanssa, Lappi paalutti.

Voittotaistelun menettäminen heti ensimmäisenä varsinaisena ajopäivänä kismitti tietenkin pieksämäkeläistä.

– Aamulla harmitus oli aika raju. Tämä kuitenkin kuuluu lajiin. Aina ei voi onnistua. Nyt on jo vähän tottunut tilanteeseen, Lappi totesi.

Suomen MM-rallin tilanne EK11/23 jälkeen:
 1. Ott Tänak     Toyota 1.04.14,9
 2. Mads Östberg    Citroen   +5,8
 3. Jari-Matti Latvala Toyota   +23,1
 4. Hayden Paddon   Hyundai   +36,4
 5. Teemu Suninen   Ford    +46,1
 6. Sebastien Ogier  Ford    +58,9
 7. Elfyn Evans    Ford   +1.01,1
 8. Esapekka Lappi   Toyota  +1.01,4
 9. Craig Breen    Citroen  +1.34,1
10. Thierry Neuville  Hyundai  +1.57,7

Lue myös nämä

 • Uusimmat