Lappi popsi jo Fordit suihinsa aamupalana – ”Hyundai sitten illalla jälkiruokana”

Esapekka Lappi edusti vielä muutama päivä sitten Toyotan värejä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC

Toyotan Esapekka Lappi toteutti suunnitelmansa Suomen MM-rallissa lauantaina. Lappi ennakoi perjantai-iltana napsivansa edellä olevat Fordin kuljettajat aamupalaksi ja näin myös kävi.

– Sehän meni ihan niin kuin suunniteltiin, kaksi Fordia aamupalaksi ja viimeinen lounaaksi. Viimeisellä pätkällä mentiin Teemun (Suninen) ohi niin että heilahti, Lappi naureskeli päivähuollossa.

Lappi on noussut kahdeksannelta sijalta viidenneksi. Neljäntenä oleva Hyundain Hayden Paddon on otettavissa kiinni iltapäivällä, sillä eroa on uusiseelantilaisen hyväksi 13,6 sekuntia.

– Hyundai on sitten jälkiruokana illalla. Ajetaan hänet kiinni ja mennään ohi. Samaa tahtia jos jatketaan, niin ei pitäisi olla mikään ongelma.

Lappi ajoi aamun jokaisella erikoiskokeella neljänneksi kovinta vauhtia. Varaa olisi värkeissä kiristää, mutta nykyinenkin vauhti riittänee helposti Paddonin ohitukseen. Kärkikolmikko sen sijaan painelee tavoittamattomissa.

– Koitin tulla ihan reippaasti. Ei kuitenkaan mitään tilanteita ollut. Vähän voisi riskitasoa nostaa, mutta ei se ehkä kannata, Lappi sanoi.

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö