Lappi nousi jo toiseksi – Ogier minuutin päässä kärjestä

Esapekka Lappi

Toyotan Esapekka Lappi on käyttänyt hyvin lähtöpaikkansa hyväkseen Ruotsin MM-rallissa. Lappi on kilpailussa viiden erikoiskokeen jälkeen toisella sijalla vain 2,1 sekuntia kisaa johtavan Thierry Neuvillen takana.

MM-sarjan kärkikuskit Sebastien Ogier ja Ott Tänak ovat kärsineet rajusti auramiehen rooleistaan. Ensimmäisenä autona ajava Ogier on jäänyt kärjestä jo yli minuutin. Tänak on puolestaan yhdeksäntenä yli puolen minuutin päässä Neuvillesta.

Kilpailu kärjessä on tiukkaa, sillä kuudentena oleva Hyundain Hayden Paddon on jäänyt kärjestä vain 12 sekuntia. Toyotan Jari-Matti Latvala on selvinnyt varsin hyvin, vaikka on jo kolmantena autona tiellä. Latvala on kahdeksantena 28,6 sekuntia kärjestä.

– Oli tämä nyt jo helpompaa kuin iltapäivällä, mutta vaikeaa edelleen. En muista, että koskaan olisi noin vaikeaa ollut ajaa urassa. Linja on todella kapea ja sen sivussa on hirveästi lunta, Latvala summasi viidennen ek:n maalissa WRC.comin ralliradiolle.

M-Sport Fordin Teemu Suninen on kisassa seitsemäntenä 22,7 sekuntia kärjestä jääneenä.

– Minulla oli vähän ongelmia auton perän kanssa. Urissa oli tosi vaikea ajaa, Suninen kommentoi.

Perjantaina Ruotsissa ajetaan vielä kolme erikoiskoetta. Ralli päättyy sunnuntaina. Lauantaiksi ajojärjestys muuttuu, joten myös Latvalalla ja Tänakilla on edelleen hyvät saumat nousta kärkikahinoihin, mikäli Toyota-kuskit selvittävät perjantain loput erikoiskokeet kunnialla.