Quantcast

Lappi kertoi suoraan mielipiteensä Tommi Mäkiselle – ”Voin olla täysin väärässäkin”

Esapekka Lappi ja Tommi Mäkinen
Esapekka Lappi ja Tommi Mäkinen. Kuva: Toni Heinonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Esapekka Lappi ei ollut täysin tyytyväinen Toyota Yaris WRC -autoonsa Korsikan MM-rallin kahdella ensimmäisellä erikoiskokeella.

Lappi joutui antamaan tasoitusta kilpakumppaneilleen rallin avauspätkällä, jolla oli mittaa miltei 50 kilometriä. Sama pikataival oli myös viime vuoden rallireitillä, mutta Lappi ei ollut tuolloin mukana kilpailussa. Pieksämäkeläiskuljettaja jäi erikoiskokeella 43,2 sekuntia Sebastien Ogierin pohja-ajasta.

– Tiesin, että ensimmäisellä pätkällä tulee takkiin. Mutta olisin toivonut, että takkiin olisi tullut vähemmän, Lappi kertoi Rallit.fille.

– En ollut aivan tyytyväinen autoon. Luotin, että se olisi ollut tosi hyvä, mutta näköjään testi (ennen rallia) ei kertonut ihan kaikkea, kilpailussa seitsemäntenä oleva Lappi lisäsi.

Toisella pätkällä Lapin vauhti oli kohdallaan, sillä hän kellotti toiseksi nopeimman ajan.

– Se tuli paljon järkevämmin. Se oli erityylinen kuin ykköspätkä ja kaikille uusi, joten siellä pystyi näköjään ajamaan ihan hyvän ajan. Harmi, että se pitkä pätkä ajetaan toistamiseen huollon jälkeen, Lappi naurahti.

Saavuttuaan perjantain päivähuoltoon Lappi kävi pitkän ja tiukkasanaisenkin keskustelun auton säädöistä tallipäällikkö Tommi Mäkisen kanssa.

– Mä kerroin Tommille aika suoraan, mitä mieltä olen. Voin olla ihan täysin väärässäkin ja voi olla, että valitsin täysin väärät lukotkin tähän kisaan, mutta niitä ei voi nyt vaihtaa. Se on mentävä näillä ja pitää yrittää löytää kikkoja eri tavalla, Lappi totesi.

– Pakko se on jostain oppia. Luotin, että lukot ovat oikeat, mutta ehkä ne eivät sitten olleet.

Lue myös nämä

  • Uusimmat