Quantcast

Lapin ja Sunisen WRC-tiimin pomo yllätti – hyppää itse ralliauton puikkoihin

Rich Millener
Richard Millener ja Mike Chen Walesin MM-rallissa vuonna 2016. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sport Fordin tallipomo Richard Millener hyppää itse ralliauton puikkoihin ensi kuussa ajettavassa M-Sport Return to Rally Stages -tapahtumassa Englannissa.

Millener ei ole ensimmäistä kertaa kuitenkaan ajohommissa, sillä britti on ajanut itse muutaman rallin takavuosina ja kunnostautunut erityisesti kartanlukijana. Greystokessa 22. päivä elokuuta ajettavassa rallissa Millenerin alla on Ford Fiesta R2. Kisassa ajetaan kuusi erikoiskoetta, joilla on mittaa noin 60 kilometriä.

– Viimeksi romutin auton tai no en oikeastaan, vaan ajoin ulos. Pääsin kuitenkin jatkamaan silloin. Nyt haluan vain päästä maaliin, Millener naurahtaa Dirtfishin verkkosivuilla.

– Jos vakavasti puhutaan, niin se tapahtuma on meille iso juttu. On todella tärkeää saada ralli taas käyntiin Britanniassa. Olemme tehneet hyvää työtä Ison-Britannian autourheiluliiton kanssa. Kisa ajetaan koronarajoitukset huomioiden. Odotamme hienoa rallipäivää ja kovaa kilpailua, Millener jatkaa.

Ralliin otetaan mukaan vain 45 kuljettajaparia. Tarkoituksena on todistaa, että koronasta huolimatta Britanniassa voidaan ajaa rallia.

– Meillä on kiinnostavia nimiä tulossa viivalle. Emme olleet ihan varmoja, kuinka montaa autoa uskalsimme odottaa mukaan, mutta lopulta kaikki 45 paikkaa myytiin loppuun kahdessa tunnissa, Millener hehkuttaa.

Kartanlukijana Millener on lukenut nuottia muun muassa Elfyn Evansille walesilaisen uran alkuvaiheissa. M-Sportin nykyinen tallipomo toimi myös Walesin MM-rallissa kartanlukijana Mike Chenille vuonna 2016. Chen tunnetaan tätä nykyä Red Bull TV:n ankkurina. Kaksikko sijoittui tuolloin omassa luokassaan viidenneksi.

Millenerin kartanlukijana elokuun pienoisrallissa toimii M-Sportin kollega Kirsten Dallas.

Lue myös nämä

  • Uusimmat