Lapilla WRC-uran vuosipäivä – ”Nyt aion hyökätä heti avauspätkästä lähtien”

Esapekka Lappi. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rengasrikkojen piinaama Toyotan suomalaiskuski Esapekka Lappi ajoi edellisessä MM-rallissa Argentiinassa lopulta kahdeksanneksi. Alkukauden rallit ovat olleet pieksämäkeläiselle tuntemattomia, mutta ensi viikon Portugalin kisasta alkaen mies pääsee tutummalle maaperälle.

– Portugalissa aloitin WRC-urani viime kaudella, joten nyt homman pitäisi vähän helpottua minun osalta. Alkukaudesta minulla on ollut ylä- ja alamäkiä, mutta olen silti ollut yllättynyt vauhdistani muutamissa ralleissa, Lappi summaa Toyota Gazoo Racingin tiedotteessa.

Lappi on säväyttänyt vauhdillaan kuittaamalla muun muassa kaksi Power Stage -voittoa. Toisaalta matkaan on mahtunut myös muutama harmittava virhe, kun suomalainen on taistellut päätöspäivänä huippusijoista.

– Kauden alkuun on mahtunut paljon positiivista ja meidän pitää vain oppia niistä negatiivisista hetkistä. Siitä on varmasti apua, että seuraavat rallit ovat minulle jo tuttuja. Nyt aion hyökätä heti avauspätkästä lähtien. Taktiikka on ihan erilainen kuin Argentiinassa, Lappi vakuuttaa.

Kauden kuudes MM-ralli ajetaan Portugalissa ensi viikolla. Kisa alkaa torstai-iltana lyhyellä yleisöerikoiskokeella.

Lue myös nämä