Quantcast

Länsirannikon SM-rallissa dramaattinen päätöserikoiskoe – Asunmaa nousi voittoon

Teemu Asunmaa nousi viimeisellä erikoiskokeella lauantaina päättyneen Länsirannikon SM-rallin voittoon.
Teemu Asunmaa
Teemu Asunmaa. Kuva: Taneli Niinimäki/AKK
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Asunmaa lähti rallin viimeiselle erikoiskokeelle toisella sijalla pari sekuntia Mikko Heikkilän takana. Heikkilä kuitenkin sortui viimeisellä pätkällä virheisiin ja tippui kolmanneksi.

Nurmijärveläisen ohi kiilasi myös SM-sarjaa johtava Emil Lindholm, joka tykitti Saukonojan päätösek:lle toiseksi parhaan ajan Asunmaan jälkeen. Asunmaalle voitto oli kauden toinen. Alavutelainen oli ykkönen myös Riihimäen rallissa helmikuun alussa. Lindholm on voittanut puolestaan Rovaniemellä ja Kuopiossa.

– Kaksi kertaa spinnasin, ei sen enempää. Nyt oli taas liikaa yritystä. Tosi liukasta oli ja ei kerrasta uskonut. Ei pää pidä, Heikkilä manasi Moottoriurheilu.tv:n Youtube-lähetyksessä.

– En tiedä, riittikö. Tuli ihan virheittä, mutta kaikki ovat tämän pätkän ajaneet niin monta kertaa. Jos Mikko ei tee virheitä, niin ei riitä. Kaksi rengasrikkoa meillä oli ja niissä meni aikaa. Virheitä pitää vain välttää, Asunmaa puolestaan totesi.

Lindholm oli ennen viimeistä erikoiskoetta kisassa neljäntenä, mutta nousi siis kaksi pykälää, kun myös virolaiskuski Egon Kaur sortui yliyrittämiseen. Asunmaa vei voiton 5,9 sekunnin erolla ennen Lindholmia. Heikkilä jäi virheidensä myötä voitosta 12,4 sekuntia.

– Ei varmaan riittänyt. Oli tosi vaikeaa. Pito vaihteli paljon. Olemme kuitenkin maalissa ja varmaan neljäs sija, joten jotain pisteitä kuitenkin sarjan kannalta, Lindholm jutteli.

– Toivottavasti pääsemme maaliin. Oli liian paljon yrittämistä. Oikealle kääntyvässä mutkassa meni rengas, Kaur puolestaan sanoi.

Viidenneksi Länsirannikon rallissa ajoi Juha Salo, joka jäi neljänneksi päätyneestä Kaurista lopulta vain 2,5 sekuntia. Aleksi Röyhkiö oli kuudenneksi nopein ennen Riku Tahkoa.

SM3-luokan kamppailussa Lauri Joona peittosi Roope Korhosen reilulla puolella minuutilla. SM2-luokassa voittoa juhli Ville Hautamäki ennen Arttu Lähdeniemeä.

SM4-luokassa Henri Hokkala kuittasi voiton ennen Toni Herrasta. Kaksikon välille jäi eroa vajaat 23 sekuntia.

– Päivä oli hyvä. Oli tarkoitus iskeä jo aamulla ja se onnistui. Otettiin löysät pois ja sen jälkeen hallittiin tilannetta, Hokkala totesi.

Länsirannikon SM-rallin lopputulokset:

 1. Teemu Asunmaa  Skoda  50.09,6
 2. Emil Lindholm  Skoda   +5,9
 3. Mikko Heikkilä Skoda   +12,4
 4. Egon Kaur    VW    +20,8
 5. Juha Salo    Skoda   +23,3
 6. Aleksi Röyhkiö VW    +47,0
 7. Riku Tahko   Hyundai +2.28,1
 8. Lauri Joona   Ford  +2.32,8
 9. Roope Korhonen Ford  +3.05,5
10. Kari Hämäläinen Skoda  +3.16,0
11. Mikko Lehti   Opel  +3.21,0
12. Ville Hautamäki Mitsu  +3.28,2
13. Mika Eloluoma  Skoda  +3.48,8
14. A. Lähdeniemi  Mitsu  +4.08,0

Lue myös nämä

 • Uusimmat