Quantcast

Lähteekö Sebastien Ogier sittenkin mestaruusjahtiin? Näin Jari-Matti Latvala kommentoi

Sebastien Ogierin voitto Meksikossa pisti huhut liikkeelle.
Sebastien Ogier
Sebastien Ogierilla on yhä homma hallussa. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ogier nappasi kauden toisen voittonsa yhtä monessa rallissa ja johtaa MM-sarjaa, vaikkei ranskalaista nähtykään Ruotsin MM-rallissa helmikuussa. Kahdeksankertainen mestari ilmoitti Meksikossa, että on mukana myös kauden seuraavassa osakilpailussa huhtikuussa Kroatiassa.

Ogierin alkuperäinen suunnitelma on ajaa 6-7 MM-rallia tällä kaudella, mutta menestys saattaa nostaa nälkää. Lisäämällä muutaman lisäkilpailun ohjelmaansa voisi Ogier taistella jälleen jopa mestaruudesta.

– Kokemus vain puhuu puolestaan. Hän on edelleen älyttömän vahva, vaikka ei aja kaikkia kisoja. Hänellä on edelleen kapasiteettia ajaa maailmanmestaruudesta. Tietysti tässä vaiheessa hänen ei enää tarvitse todistella mitään, koska vyöltä löytyy jo kahdeksan mestaruutta, Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala kommentoi Rallit.fille.

Latvala ei kuitenkaan poissulkenut, etteikö Ogierin kisamäärää voisi nostaa.

– Katsotaan nyt, montako kisaa hän haluaa ajaa. Sitähän ei tiedä, jos hän haluaa ajaa lisää. Toistaiseksi ideana on ollut se puolet kaudesta. Sen hän on ainakin meille sanonut, Latvala totesi.

– Pitää myös muistaa, että nämä kauden alun kaksi kisaa, Monte Carlo ja Meksiko, ovat hänen suosikkirallejaan. Tiedän, että Viroon ja Suomeen hän tuskin haluaa lähteä. Täytyy kuitenkin myöntää, että kun katsoo hänen suoritustasoaan tuolla iällä, niin hän on edelleen huippuvedossa ja olisi edelleen maailmanmestariainesta.

Ogierin MM-johto on kolme pistettä ennen Hyundain Thierry Neuvillea. Puolustava maailmanmestari Kalle Rovanperä on kolmantena neljän pistettä Ogierin takana. Myös Fordin Ott Tänak ja kolmas Toyota-kuski Elfyn Evans ovat hyvin mukana mestaruuskamppailussa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat