Lähde: Rallin MM-sarjan ensi vuoden kalenterissa auki neljä paikkaa – miten käy Suomen MM-rallille?

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala vauhdissa Suomen MM-rallissa kesällä 2019. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Suomen MM-rallille ei ole vielä lukittuna paikkaa ensi vuoden kalenterista, väittää saksalainen Motorsport aktuell -lehti.

Lehden mukaan kauden 2022 kisaohjelmassa on tilaa vielä neljälle rallille, joista kamppailee viiden eri maan järjestäjät: Suomi, Kroatia, Pohjois-Irlanti, Australia ja Uusi-Seelanti.

Saksalaisaviisi kertoo, että Monte Carlon, Ruotsin, Viron, Kreikan, Italian, Japanin, Kenian, Portugalin ja Espanjan osakilpailut ovat varmuudella mukana MM-sarjassa vuonna 2022. Näin ollen ensi vuonna olisi tarkoitus ajaa kaikkiaan 13 osakilpailua.

Kansainvälisen autoliiton FIA:n maailman moottoriurheiluneuvosto on keskustellut tällä viikolla tulevasta MM-rallikalenterista.

– Pandemian vuoksi emme vielä vahvista lopullista MM-sarjan kalenteria vaan ainoastaan tärkeimmät päivämäärät, FIA:n rallipomo Yves Matton kertoi.

Vaikka Suomen MM-rallia ei löydy saksalaislehden listalta, huippunopean sorarallin pudottaminen ohjelmasta vaikuttaa epätodennäköiseltä. Todennäköisin vaihtoehto lienee se, että viimeinen MM-kalenterista putoava osakilpailu on joko Australia tai Uusi-Seelanti.

Tänä vuonna Suomi isännöi peräti kahta osakilpailua. Helmikuussa WRC-tähdet kilpailivat Rovaniemen talvirallissa, ja lokakuun alussa kisataan Keski-Suomen perinteisissä rallimaisemissa.

Huomattavaa on myös se, että saksalaislehden tietojen mukaan pisteistä ei ajeta Latinalaisessa Amerikassa kaudella 2022. Meksikon ja Argentiinan MM-rallit kuuluivat sarjan vakiokisoihin ennen pandemiaa, mutta tiettävästi sorakisojen yllä on isoja kysymysmerkkejä koronatilanteen vuoksi.

Rallin MM-sarja siirtyy uudelle aikakaudelle vuonna 2022, kun pääluokassa kilpaillaan Rally1-luokituksen hybridiautoilla.

Katso alta kooste Kenian Safari-rallin tapahtumista.

Lue myös nämä

  • Uusimmat