Lähde: Rallin MM-sarjaan merkittävä muutos

Thierry Neuville
Hyundain Thierry Neuvillelle Ypres-ralli on tuttu. Belgialaistähti oli mukana kisassa muun muassa vuonna 2018. Kuva: Fabien Dufour/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan kalenteriin on tulossa ainakin yksi muutos loppuviikon aikana, DirtFish-sivusto uutisoi torstai-iltana.

Sivuston mukaan Britannian osakilpailu putoaa vuoden 2021 MM-kalenterista ja tilalle tulee Belgiassa ajettava Ypres-ralli. Asiasta kerrottaneen virallisesti perjantaina. Belgiassa ei ole aiemmin ajettu rallin MM-sarjan pisteistä.

Belgiasta kantautui jo joulukuussa huhuja, joiden mukaan Ypres-ralli ja mahdollisesti myös Monzan ralli nousisivat varalistalta varsinaisiksi MM-osakilpailuiksi kaudella 2021. Belgialaislähde kertoi tuolloin, että Britannian osakilpailu ja Kenian Safari-ralli putoaisivat pois ohjelmasta.

Ypres-ralli sisällytettiin jo viime vuoden kilpailuohjelmaan kesken kauden. Belgiassa oli tarkoitus järjestää kauden päätöskilpailu, mutta lopulta ralli jouduttiin perumaan koronan vuoksi. Kauden päätöspisteet jaettiin uudessa Monzan MM-rallissa joulukuun alussa.

Britannian MM-ralli jäi viime vuonna ajamatta Walesissa koronapandemian vuoksi. Britannian osakilpailu on ollut yksi MM-sarjan kulmakivistä, sillä edellisen ja ainoan kerran saarivaltiossa ei ajettu kuljettajien MM-pisteistä vuonna 1996. Kauden 2021 alustavassa kalenterissa Britannialle oli varattuna paikka elokuulta.

MM-kalenteriin voi tulla vielä muitakin muutoksia lähipäivien aikana. Kauden pitäisi alkaa kahden viikon kuluttua Ranskassa Monte Carlon MM-rallilla, mutta kilpailun järjestämiselle ei ole vielä saatu lopullista sinettiä.

Paikallisilta viranomaisilta odotetaan yhä tietoa mahdollisista tiukennuksista koronarajoituksiin, jotka voivat vaikuttaa kilpailuun. Rallijärjestäjät ilmoittivat jo aiemmin, että kilpailu järjestetään ilman yleisöä.

Suomen autourheilun kattojärjestön AKK:n odotetaan puolestaan kertovan lähiaikoina, pystytäänkö Rovaniemen ympäristössä järjestämään MM-talviralli helmikuun loppupuolella.

MM-sarjan promootioyhtiö pyysi joulukuussa Suomea selvittämään mahdollisuudet kisan järjestämiselle sen jälkeen, kun Ruotsin MM-rallin järjestäjät olivat joutuneet perumaan tämän vuoden kilpailunsa koronan vuoksi.

Katso alapuolelta kauden 2020 päättäneen Monzan MM-rallin parhaat palat.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,358031″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat