Lähde: Rallicrossin MM-sarjasta huolestuttavia uutisia

Rallicross Kouvola
Rallicrossin MM-pisteistä ajettiin Kouvolassa elokuun lopussa. Kuva: FIAWorldRallycross.com
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallicrossin MM-sarjan promootioyhtiö IMG on luopumassa sarjan kaupallisista oikeuksista tämän vuoden lopussa. Asiasta uutisoi Autosport-lehti nettisivuillaan.

IMG solmi vuonna 2013 Kansainvälisen autoliiton FIA:n kanssa 20-vuotisen sopimuksen rallicross-sarjojen kaupallisista oikeuksista, mutta IMG aikoo poistua takavasemmalle ennen aikojaan. Autosportin mukaan kulisseissa paiskitaan parhaillaan töitä sen eteen, että MM-sarja saa jatkoa myös tämän kauden jälkeen.

MM-sarjan pomo Paul Bellamy ei vahvistanut eikä kiistänyt tietoja.

– Olemme ylpeitä, että olemme pystyneet järjestämään kaudella 2020 MM-sarjan ja EM-sarjan tämän vuoden vaikeuksista huolimatta. Odotamme innolla, että kausi viedään loppuun Espanjassa, Belgiassa ja Saksassa, Bellamy kertoi tiedotteessa.

– Arvioimme parhaillaan useita eri vaihtoehtoja näiden sarjojen varalle yhteistyössä FIA:n kanssa. Kerromme lisää yksityiskohdista myöhemmin, Bellamy lisäsi.

Autosport kertoo, ettei IMG:n vetäytymisen taustoista ole tarkempaa tietoa, mutta huhtikuussa julkistettujen raporttien mukaan IMG:n emoyhtiölle Endeavorille on kertynyt velkaa yli seitsemän miljardia dollaria.

IMG teki sopimuskautensa alussa uudistuksia rallin EM-sarjaan vuodeksi 2013. Seuraavana vuonna ajettiin historian ensimmäinen rallicrossin MM-kausi. IMG:n aikakaudella rallicrossin MM-sarjan pisteistä on ajettu Euroopan lisäksi Pohjois- ja Etelä-Amerikassa, Aasiassa sekä Afrikassa.

Tehdastiimit vetäytyivät MM-sarjasta kauden 2018 jälkeen, mutta sarjassa käytiin viime vuonna tasainen kamppailu mestaruudesta.

Marcus Grönholmin johtama GRX-talli ja Jani Paasosen Ferratum-tiimi kilpailevat tällä kaudella MM-sarjassa. Suomalaiskuljettajista Niclas Grönholm ja Juha Rytkönen ovat nousseet tänä vuonna palkintokorokkeelle ja Grönholm on MM-pisteissä kolmantena.

Kaksi seuraavaa MM-osakilpailua ajetaan Barcelonassa 17.-18. lokakuuta.

Lue myös nämä