Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC

Lähde: FIA muuttamassa ralliautojen luokitusjärjestelmää – mallia formula ykkösistä

toni.heinonen(a)rallit.fi
Päätoimittaja

Kansainvälinen autoliitto FIA on tekemässä muutoksen ralliautojen luokitusjärjestelmään, kertoo saksalainen Rallye Magazin nettisivuillaan.

Mallia otetaan F1-sarjasta, missä numero 1 kertoo kyseessä olevan lajin korkein taso. Ralliautoissa on käytetty toisenlaista systeemiä, sillä R1-autot ovat tulokasluokan vehkeitä ja R5-luokituksen autot ovat puolestaan tehokkaimpia asiakaskäyttöön rakennettuja menopelejä. WRC-autot (World Rally Cars) ovat ralliautoilun korkein taso.

Saksalaissivuston mukaan ralliautojen luokitusjärjestelmä käännetään päälaelleen loogisempaan järjestykseen. Nykyisten R1-autojen nimi muuttuu R5- eli Rally 5 -autoiksi. Nykyiset R2-luokan etuvetoralliautot muodostavat puolestaan jatkossa R4-luokan. Nykyisten R3-luokituksen ralliautojen matka on tulossa tiensä päähän, joten tulevaisuudessa Rally 3 -luokan autoiksi luetaan halvemmat nelivetoiset ralliautot – eli käytännössä entiset N-ryhmäläiset.

R5-luokan nelivetoautojen nimi on puolestaan muuttumassa R2:ksi. Korkeimman luokan WRC-tykit puolestaan ovat saamassa R1-nimen käyttöönsä – samaan tyyliin kuin F1-autot formuloissa.

Kansainvälinen autoliitto FIA ei ole vielä vahvistanut uuden järjestelmän ottamista käyttöön.

Lisää aiheeseen liittyviä tuoreita uutisia:
Jaa uutinen

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi
Päätoimittaja