Quantcast

Kuva: Volkswagenin uusi ralliauto hajosi testeissä – ”Menimme sinne rikkoaksemme auton”

Volkswagen Polo GTI R5. Kuva: Volkswagen Motorsport.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Volkswagen Motorsport on joutunut puolustelemaan Polo R5 -ralliautonsa vahvuutta sen jälkeen, kun uuden auton testeistä lähti leviämään kuvia sosiaalisessa mediassa.

Twitterissä julkaistiin tällä viikolla kaksi kuvaa, joissa näkyy, että Polosta oli pudonnut kokonaan taka-akseli Etelä-Ranskassa ajettujen testien aikana. Volkswagen vähätteli tapausta, sillä tallin teknisen johtajan Francois-Xavier Demaisonin mukaan kyse oli testistä, jossa auto oli tarkoituskin laittaa äärimmäisen koville.

– Testasimme autoa Fontjoncousessa, minkä teitä käytetään Dakar-autojen testaamiseen. Tiet ovat rajummassa kunnossa kuin Akropolis-rallissa. Olosuhteet ovat äärimmäiset, ja sen vuoksi mekin menemme sinne, Demaison kertoi Autosportille.

– Suoraan sanottuna menemme sinne rikkoaksemme auton. Kuva oli otettu siinä vaiheessa, kun sillä oli ajettu neljä päivää ja kaikki sen osat olivat kestäneet odotettua pidempään, Demaison lisäsi.

Asiakaskäyttöön rakennetun Volkswagen Polo R5 -auton on tarkoitus debytoida rallin MM-sarjassa lokakuun lopulla Kataloniassa. Sitä ennen auton pitää vielä saada hyväksyntä Kansainväliseltä autoliitolta FIA:lta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat