Kuusi suomalaiskuljettajaa Katalonian MM-ralliin – Lindholm yllättäen mukana

Emil Lindholm. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Katalonian MM-rallin järjestäjät ovat julkistaneet osallistujalistan reilun kahden viikon kuluttua käynnistyvään kilpailuun.

Soralla ja asvaltilla ajettavaan kilpailuun on ilmoittautunut kaikkiaan 64 autokuntaa. WRC-autoja on mukana 11 kappaletta.

Kilpailussa nähdään kolmannen kerran tällä kaudella neljä Toyota Yaris WRC -autoa. Toyota Gazoo Racingin haastajaohjelmaan kuuluva Takamoto Katsuta ajaa neljännellä Yariksella Tommi Mäkinen Racing -tiimin ilmoittamana.

Ralliin starttaa yhteensä kuusi suomalaiskuljettajaa. Toyotan Jari-Matti Latvala, Citroenin Esapekka Lappi ja Fordin Teemu Suninen ovat totuttuun tapaan mukana WRC-kalustolla. WRC2 Pro -luokan tuore mestari Kalle Rovanperä yrittää puolestaan kerätä Skodalle tarvittavat pisteet tiimimestaruuteen.

Katso alta kooste Walesin MM-rallin tapahtumista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Sen sijaan Emil Lindholmin osallistuminen WRC2-luokkaan on pienoinen yllätys. Rallin SM-sarjassa kolmanneksi sijoittunut Lindholm oli helmikuussa mukana Ruotsin MM-rallissa ja elokuussa hän ajoi Suomen osakilpailussa. Viime viikolla Lindholm ja kartanlukija Mikael Korhonen olivat Walesissa nuotittamassa MM-rallin.

Mika Karppanen on kilpailun kuudes suomalainen. Hän ajaa rallissa Citroen DS3 R3T -autolla. Kyseessä on erityinen juhlakilpailu, sillä aiemmin pelkästään Suomessa kilpaillut Karppanen täyttää 50 vuotta heti rallin jälkeen.

– Alkoi näyttämään siltä, ettei tällaisella kansainvälisen luokituksen omaavalla autolla enää arvopisteistä SM-sarjassa ajeta, niin käännettiin katseet hieman laajemmalle. Pohdittiin vaihtoehtoja ja päädyttiin juhlistamaan pyöreitä vuosia Kataloniaan, Karppanen kertoi tiedotteessaan elokuussa.

Katalonian MM-ralliin ilmoittautuneiden listan voit katsoa täältä.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja