Kuusi MM-rallia syys-marraskuussa? – Belgia ja Viro vahvimmat ehdokkaat uusiksi osakilpailuiksi

Teemu Suninen
Teemu Suninen Turkin MM-rallissa viime vuonna. Kuva: Mahmut Cinci / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Belgian haaveet saada tänä syksynä MM-ralli riippuvat yhteistyöstä Turkin MM-rallin järjestäjien kanssa, uutisoi Dirtfish-sivusto.

Marmariksen ympäristössä ajettava Turkin ralli on tällä hetkellä merkittynä WRC-kalenteriin 24. – 27. syyskuuta. Ypres-ralli Belgiassa puolestaan ajetaan vain viikkoa myöhemmin. Useiden osakilpailujen peruutusten myötä WRC-promoottori neuvottelee Ypres-rallin järjestäjien kanssa mahdollisuudesta ajaa kisa MM-rallina.

Jotta Ypres-ralli mahtuisi WRC-kalenteriin, pitäisi Turkin kisaa ajaa viikkoa aiemmin eli 17. – 20. syyskuuta. Muuten tiimeillä on mahdoton työ siirtää ajoissa tavaransa Turkin etelärannikolta Belgiaan.

– Meidän pitää odottaa ja katsoa, voiko Turkin rallia siirtää. Kaikki riippuu nyt siitä. Jos Turkkia ei voida siirtää, meidän kisa on mahdoton järjestää MM-rallina. Kaikki on nyt kiinni päivämääristä, Hyundain rallitiimin ja Ypres-rallin johtajistoon kuuluva Alain Penasse kertoo Dirtfishin sivuilla.

Lue myös: Rallin MM-sarja alppimaisemiin syksyllä?

Penassen mukaan Ypres-rallin siirtämistä viikolla eteenpäin ei voida harkita, koska kisa on riippuvainen Ypresin kaupungin pääaukion saatavuudesta rallijärjestäjien käyttöön.

– Tarvitsen Ypresin pääaukion. Viikkoa myöhemmin siellä on iso pyöräkisa ja sitten jotain muuta. Siirtäminen on tosi hankalaa, koska meillä on ollut sama päivämäärä rallille jo monta vuotta. Me varaamme kaksi viikonloppua vuodesta ja kaikki ovat tottuneet siihen. Nyt on vaikeaa mennä sanomaan ihmisille, että tarvitsemmekin uuden päivämäärän, Penasse sanailee.

Turkin rallin siirtäminen viikkoa aiemmaksi tuo kisan myös lähemmäksi Rally Estoniaa, jota on myös veikkailtu osaksi syksyn WRC-kalenteria. Rally Estonia on määrä ajaa 4. – 6. syyskuuta.

– Me huollamme autot Virossa ja viemme ne sieltä suoraan Turkkiin. Se ei ole mikään ongelma. Homman juoni on sama kuin viime vuonna, kun siirsimme autot Argentiinasta suoraan Chileen, sisäpiirin lähde kertoo.

Lue myös: Saksan MM-ralli liipaisimella – ”Kaikkia mahdollisuuksia tarkastellaan”

Yksi vaihtoehto on myös viedä Turkkiin pienempi huoltoparkki, jota käytetään normaalisti kaukoralleissa. Turkin kisan jälkeen tallien pilttuut voidaan siirtää suoraan Japaniin odottamaan kauden päätösrallia. Isommat Euroopassa käytettävät tallien tilat voitaisiin tässä skenaariossa siirtää Virosta suoraan Belgiaan.

Hyundain Thierry Neuville testasi viime viikolla Suomessa. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2286,342504″ ap mute]

Dirtfishin arvostettu rallitoimittaja David Evans uskoo, että syys-marraskuussa voidaan ajaa vielä kuusi MM-rallia, jolloin kauden kokonaismääräksi tulisi yhdeksän osakilpailua. Evansin mukaan mahdollinen syksyn MM-kalenteri näyttäisi tältä:

4. - 6.9. Viro/Rally Estonia
24. -27./17.-20.9. Turkki
2. - 4.10. Belgia/Ypres-ralli
15. - 18.10. Saksa
29.10 - 1.11. Sardinia
19. - 22. 11. Japani

Lue myös nämä

  • Uusimmat