Quantcast

”Kuuluisat viimeiset sanat” – WRC-tähdellä fiilis korkealla ulosajosta huolimatta

M-Sport Fordin Craig Breenillä on luottamus tapissa, vaikka hän ajoi ulos Monte Carlon MM-ralliin valmistavissa testeissä viime viikolla.
Craig Breen
Craig Breen. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Breen pääsee ensimmäistä kertaa ajamaan täyden MM-sarjan ykköskaliiberin autolla. M-Sport pestasi pohjoisirlantilaisen viime syksynä kahden vuoden sopimuksella ykköskuljettajakseen.

Breenin valmistautuminen kauden avaavaan Monte Carlon MM-ralliin ei mennyt täysin nappiin. M-Sportin uusi Ford Puma Rally1 -auto otti testitiellä osuman kivimuuriin ja päätyi lopulta rotkoon.

Breen ja kartanlukija Paul Nagle selvisivät tilanteesta ilman isompia kolhuja. M-Sportin mekaanikoille tuli lisähommia, mutta auto saatiin taottua kuntoon seuraavaksi päiväksi Gus Greensmithin testiä varten.

Breen vakuutti viikonloppuna järjestetyn MM-sarjan avaustilaisuuden yhteydessä, että tilanteesta ei jäänyt henkisiä kolhuja.

– Rehellisesti sanottuna minulla on melko hyvä fiilis, vaikka nämä saattavat olla kuuluisat viimeiset sanat, Breen veisteli.

– Onnettomuus oli toki kova kolaus, koska tiesin, kuinka paljon valmisteluita oli tehty. Mutta tilanne oli erittäin epäonninen. En ajanut mutkaan liian isolla vaihteella tai ajanut ulos tieltä. Se oli sarja valitettavia tapahtumia, joiden vuoksi menimme ulos tieltä. Itseluottamus on yhä korkealla.

M-Sport siirsi jo viime vuonna keskittymisensä kauteen 2022, jolloin uusilla hybridikilpureilla ajetaan mestaruudesta. Tämä näkyi brittitiimin toiminnassa siten, että testit jäivät vähiin viime kaudella. Tämän takia tallin kalusto ei ollut yhtä kilpailukykyinen kuin Toyotalla ja Hyundailla.

Mutta nyt M-Sportilla on kovat odotukset Ford Puma Rally1 -auton suhteen.

– En malta odottaa sitä, että pääsen aloittamaan. Olemme tehneet uskomattoman määrän työtä tämän projektin eteen. Nyt viimein pääsemme ajamaan kilpailijoitamme vastaan, Breen summasi.

Katso alta video MM-sarjan avaustilaisuudesta.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,397221″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat