Kuski ja kartturi vaihtavat paikkoja! Rallin MM-sarjan kuljettaja uudessa tilanteessa

Rallin MM-sarjan irlantilaiskuski William Creighton on kovan paikan edessä tulevana viikonloppuna.
Liam Regan ja William Creighton
Liam Regan ja William Creighton. Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Creighton nimittäin hyppää kartturin paikalle legendaarisessa Donegal-rallissa, kun taas normaalisti nuottia lukeva Liam Regan saa ajovastuun. Kaksikko osallistuu Donegal-rallin historic-luokkaan Skoda Estelle 130L -kilpurilla.

Donegal-ralli käynnistyy jo perjantaina ja päättyy sunnuntaina, mutta Regan ja Creighton ajavat omassa luokassaan vain kaksi päivää. Niin sanottu ”kuningasidea” syntyi toukokuussa, kun kaksikko oli paluumatkalla Portugalin MM-rallista.

– Luen nyt ensi kertaa nuotteja, Creighton huokaisee rallin MM-sarjan sivuilla.

– Olen miettinyt tätä jo pitkään, ja kun Liam sanoi, että hän tarvitsee kartturin, niin se tuntui oikealta hetkeltä. Meillä oli parin tunnin lento Portugalista ja saimme kaiken siinä ajassa suunniteltua, irlantilaiskuski jatkaa.

Donegal-ralli on yksi Irlannin ralliklassikoista. Varmasti kaksikolla on ainakin hauskaa tulevan seikkailunsa aikana.

– Se on ikoninen ralli ja tunnelma on aina mieletön. Olen todella iloinen, että saan olla mukana ja viettää hauskan viikonlopun Liamin ja hänen tiiminsä kanssa, Creighton myhäilee.

Creightonin oma kausi rallin MM-sarjassa on ollut mollivoittoinen. Irlantilainen on keskeyttänyt WRC2-luokassa sekä Kroatiassa että Portugalissa ja Sardiniassa. Ruotsissa Creighton selvisi maaliin, mutta vasta luokan 14. sijalla.

Irlantilaiskuski on rallin MM-sarjan junioriluokan puolustava mestari. Tällä kaudella hän on kokeillut siipiään Fordin kalustolla WRC2-luokassa, mutta kuten sanottua, laihoin tuloksin.

Lue myös nämä

  • Uusimmat