Quantcast

Kun mikään ei riitä? Norjalaistähti vahvisti jatkavansa Skodalla MM-sarjassa

Andreas Mikkelsen
Andreas Mikkelsen. Kuva: Nuno Antunes / DPPI
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Norjalainen Andreas Mikkelsen voitti kaudella 2021 sekä rallin MM-sarjan WRC2-luokan mestaruuden että EM-tittelin. Siitä huolimatta paikkaa tehdastiimeissä ei ole tarjolla.

Mikkelsen uskoo jatkavansa WRC2-luokassa, kun uusi MM-kausi starttaa vajaan kahden kuukauden kuluttua Monte Carlosta. Toiveissa on silti edes muutama näyttöpaikka uusien Rally1-hybridiautojen ratissa.

– Totta kai unelmana on edelleen ajaa WRC:ssä. Aloitan kuitenkin Monte Carlosta Toksportin ja Skodan kanssa. Suunnitelmana on ajaa täysi kausi WRC2-luokassa, Mikkelsen kertoo Dirtfishin sivuilla.

– Jos on mahdollista päästä ykköstasolle, siihen olen tietenkin valmis. Muussa tapauksessa yritämme uusia mestaruuden tässä sarjassa.

Tällä hetkellä Mikkelsenin ainoa vaihtoehto Rally1-auton rattiin lienee M-Sport, joskin siellä paikat ovat käytännössä täynnä. Brittitiimi on jo vahvistanut Gus Greensmithin ja Craig Breenin sopimukset, ja myös Adrien Fourmaux’n odotetaan jatkavan tallissa. M-Sport on todennäköisesti tuomassa myös neljännen Puma Rally1 -auton jo Monte Carloon, jossa se on näillä näkymin korvamerkittynä Sebastien Loebille.

Kauden muissa ralleissa Mikkelsen voisi ainakin rahalla päästä Rally1-auton rattiin M-Sportilla. Tuolle paikalle on halukas astumaan toki myös suomalaisista Jari Huttunen, joka avasi Ford-uransa voitolla WRC2-luokassa Monzan MM-rallissa.

Mikkelsenin kartanlukija on myös edelleen arvoitus ensi kaudeksi. Tänä vuonna norjalaiselle nuottia ovat lukeneet Ola Flöene, Jonas Andersson, Elliott Edmondson ja Phil Hall.

Katso alapuolelta parhaat palat WRC2-luokan tapahtumista Monzan MM-rallissa.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,393479″ floating=”2″ ap mute]

Lue myös nämä