KSML: Jyväskylän MM-ralli tappiollinen AKK:lle – ”Miinukselle mennään jonkin verran”

Elfyn Evans
Elfyn Evans juhli voittoa Suomessa lokakuussa. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jyväskylän MM-ralli järjestettiin tänä vuonna poikkeukselliseen aikaan, kun ensimmäistä kertaa kilpailu ajettiin vasta lokakuun alussa.

Vaikka syksyinen keskisuomalainen metsämaisema keräsikin kehuja monilta eri tahoilta, ei yleisöä saapunut erikoiskokeille kesäkisan tavoin. Sanomalehti Keskisuomalainen uutisoi torstaina, että rallin järjestäjä AKK Sports Oy tekee tappiota syksyrallistaan, mutta vielä on olemassa oljenkorsi, että tappiot saadaan minimoitua.

Valtionkonttori on hyväksynyt Jyväskylän MM-rallin tapahtumatakuun piiriin. Koronapandemian takia huoltoparkki oli suljettu yleisöltä, mikä osaltaan vaikutti lopulliseen katsojamäärään.

– Miinukselle mennään jonkin verran. Mutta voidaan me tästä selvitä kuivin jaloin, jos valtio tulee mukaan. Sovimme viranomaisten kanssa, että emme ota yleisöä Paviljongin huoltoparkkiin. Siitä aiheutui suurin pudotus meidän yleisömäärään. Perheet jäivät nyt tulematta. Eikä kauempaa lähdetty nyt niin sankoin joukoin, AKK Sports Oy:n toimitusjohtaja Riku Bitter kertoo Keskisuomalaisessa.

Keskisuomalaisen mukaan rallin yleisömäärä jäi noin 50-60 prosenttiin normaalista. Karrikoidusti voi sanoa, että rallifanit olivat paikalla, mutta satunnaisia katsojia ei syksyinen metsä ja ralliauton pärinä kiinnostaneet niin paljon.

– Lippuja myytiin ennakkoon enemmän kuin koskaan. Myös ek-lippuja myytiin hyvin. Korona ja sen aiheuttama varovaisuus vaikuttivat varmasti. Kilpailusta oli tänä vuonna tarjolla paljon tv-lähetyksiä. Miten paljon se vaikutti, Bitter sanoo.

Ensi vuonna Jyväskylän MM-ralli palaa normaalille paikalleen, kun Keski-Suomessa nähdään ensimmäistä kertaa uuden sukupolven Rally1-hybridiautot 4.-7. elokuuta.

Katso alapuolelta Suomen MM-rallin parhaat palat.

Lähde: Keskisuomalainen

Lue myös nämä

  • Uusimmat