Kristoffersson jälleen voittoon rallicrossin MM-sarjassa – Grönholm jäi välieriin

Johan Kristoffersson. Kuva: FIA World Rallycross
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

PSRX Volkswagenin ruotsalaiskuski Johan Kristoffersson nappasi jo kauden kuudennen voittonsa rallicrossin MM-sarjassa ajamalla ykköseksi sunnuntaina Kanadan osakilpailussa. Ruotsalainen on ollut täysin ylivoimainen tällä sesongilla, sillä mies on voittanut kuusi kauden seitsemästä taistosta.

Kristoffersson oli lauantain aika-ajoissa ongelmissa löytyen tulosliuskalta vasta yhdeksänneltä sijalta. Viikonlopun edetessä vauhti kuitenkin löytyi ja Kristoffersson oli ykkönen sekä välierässä että finaalissa.

– Lauantai oli minun osalta surkea. Piti kaivaa tämä voitto aika syvältä. En tuntenut oloani luottavaiseksi autossa soraosuuksilla. Tiimi ja Petter (Solberg) auttoivat kuitenkin minua ja siitä heille iso kiitos, Kristoffersson sanoo sarjan virallisilla verkkosivuilla.

Peugeot oli lähellä Kristofferssonin kukistamista, mutta tälläkin kertaa ruotsalainen vei pidemmän korren. Peugeotin Timmy Hansen oli kisan kakkonen ennen tallikaveriaan Sebastien Loebia. Audi-kuski Mattias Ekström oli Trois-Rivieresin kisassa neljäs ennen Volkswagenin tiimin pomoa Solbergia.

Fordin Janis Baumanis nappasi kauden ensimmäisen finaalipaikan ollen Kanadassa kuudes. Rallicrossin suomalaistiimin GRX Tanecon unelma finaalipaikasta jäi haaveeksi. Niclas Grönholm oli semifinaalissaan neljäs ja Timur Timerzjanov samaisessa välierässä kuudes.

Kristoffersson johtaa ylivoimaisesti MM-sarjaa. Sen jälkeen taistelu on tiukempaa, sillä Loeb, Hansen, Andreas Bakkerud ja Solberg ovat vain pisteen sisässä.

Rallicrossin MM-sarja, Kanadan osakilpailun tulokset:
1. Johan Kristoffersson Volkswagen 5.00,190	
2. Timmy Hansen Peugeot      5.00,886	
3. Sébastien Loeb Peugeot     5.02,337	
4. Mattias Ekström Audi      5.03,556	
5. Petter Solberg Volkswagen    5.04,228	
6. Janis Baumanis Ford       5.10,140	
MM-sarjan pistetilanne 7/12 osakilpailua:
Johan Kristoffersson 195
Sébastien Loeb	   140
Timmy Hansen 	   140
Andreas Bakkerud   139
Petter Solbeg     139
Mattias Ekström    134
Kevin Hansen	   88
Niclas Gronholm    86
Janis Baumanis    64
Timur Timerzjanov   55
Jérôme Grosset-Janin 47
Robin Larsson     37

Lue myös nämä

 • Uusimmat