Kristian Kiviniemi ensimmäistä kertaa podiumille SM1-luokassa – ”Paljon jäi hampaankoloon”

Kristian Kiviniemi. Kuva: Jarno Saari

Viikonloppuna ajettu Kouvolan SM-ralli tarjosi Kristian Kiviniemelle onnistumisen ja epäonnistumisen tunteita. Positiivisia asioita oli kuitenkin enemmän, sillä Kiviniemi ylsi SM1-luokassa kolmanneksi.

Edellisillä kausilla tuotantoautojen luokassa palkintopallille useamman kerran ajanut Kiviniemi oli tähän mennessä sijoittunut parhaimmillaan neljänneksi rallin SM-sarjan pääluokassa.

Tällä kertaa podiumille yltäminen oli työn ja tuskan takana Kiviniemelle ja kartanlukija Enni Mälköselle.

– Perjantaina meillä oli heikko startti kisaan, kun jäätiin aivan liikaa kärjestä. Ei tunnu pimeässä ajaminen oikein osuvan kohdalleen, Kiviniemi myönteli.

– Toisena päivänä lauantaina lähdettiin uudella sykkeellä. Ensimmäinen lenkki meni hyvin, vaikka vähän olisi voinut saada nelos- ja vitospätkien ajasta nipistettyä pois.

Huoltotauon jälkeen Skoda Fabia R5 -kuljettaja hyökkäsi vielä enemmän. Tuloksena oli pohja-aika EK6:lle ja kolmanneksi ripein noteeraus EK7:lle.

– Vikalla pätkällä oli loskaa tiellä niin paljon, että en pystynyt enää ajamaan kunnolla. Lopputulos on ihan OK, mutta paljon jäi hampaankoloon, kun eroa kärkeen kertyi 26,6 sekuntia.

– Vauhti on jo melko hyvällä tasolla, kun vain saadaan kaikki pätkät tulemaan tasaisesti ja hyvällä rytmillä. Positiivisilla fiiliksillä voidaan tästä lähteä suuntaamaan seuraavaa kilpailua kohti, Kiviniemi päätti.

Talvikauden viimeinen osakilpailu, Itäralli, ajetaan Joensuussa 2. maaliskuuta.

Jaa uutinen