Kris Meeke yllätti testipätkällä – Latvala veti leveäksi ja oli hitain Toyota-kuskeista

Jari-Matti Latvala. Kuva: Aki Hietavala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan rallitallin uusi hankinta Kris Meeke yllätti Monte Carlon MM-rallin testierikoiskokeella torstaina. Pohjoisirlantilainen oli shakedownin nopein kuljettaja. 

Meeke oli rallin kotipaikkakunnan Gapin lähettyvillä ajetussa reilun kolmen kilometrin mittaisessa rypistyksessä kymmenyksen nopeampi kuin Citroenille siirtynyt kuusinkertainen maailmanmestari Sebastien Ogier. Ranskalaisen tallikaveri Esapekka Lappi oli niin ikään hyvässä iskussa jäätyään vain puoli sekuntia Meeken pohjista.

Neljänneksi shakedownissa verrytteli Toyotan virolaistähti Ott Tänak. Jari-Matti Latvala oli hitain Toyota-kuskeista. Tuurilainen oli testiek:n viides 1,4 sekuntia Meeken perässä.

Latvalalla oli pieni tilanne testipätkällä, kun Yaris WRC lipsahti oikealle kääntyvässä mutkassa hieman leveäksi ja törmäsi heinäpaaliin.

Teemu Suninen oli torstaiaamun lämmittelyssä nopein Ford-kuski. Jokelalainen sijoittui tuloksissa seitsemänneksi. Kalle Rovanperä ajoi TGS Worldwide -tiimin Skoda Fabialla vain kaksi vetoa, mutta oli silti nopein R5-luokituksen autoilla ajavista kuskeista.

Hyundai-kuljettajat eivät yltäneet kärjen vauhtiin testipätkällä. Viime kauden MM-pisteissä toiseksi sijoittunut Thierry Neuville oli kuudes 1,6 sekuntia kärjelle jääneenä. Tänä vuonna kuusi MM-rallia ajava Sebastien Loeb sijoittui kymmenenneksi (+2,9).

Monte Carlon MM-rallin testierikoiskokeen tulokset:
 1. Kris Meeke     Toyota  
 2. Sebastien Ogier  Citroen  +0,1
 3. Esapekka Lappi   Citroen  +0,5
 4. Ott Tänak     Toyota   +0,8
 5. Jari-Matti Latvala Toyota   +1,4
 6. Thierry Neuville  Hyundai  +1,6
 7. Teemu Suninen   Ford    +1,7
 8. Elfyn Evans    Ford    +2,0
 9. Andreas Mikkelsen Hyundai  +2,5
10. Sebastien Loeb   Hyundai  +2,9
11. Pontus Tidemand  Ford    +5,9
12. Kalle Rovanperä  Skoda WRC2 +8,1

Lue myös nämä