Kris Meeke tietää, missä Korsikan rallin voi voittaa tai hävitä – ”Nuoteilla on suuri merkitys tässä rallissa”

Kris Meeke. Kuva Toyota Gazoo Racing WRC

Toyotan tiimiin täksi kaudeksi liittynyt Kris Meeke on aloittanut MM-sarjan kypsillä esityksillä. 

Tänä vuonna nelikymppisiä juhliva pohjoisirlantilainen ei ole lähtenyt väkisin ajamaan huipputuloksista, vaan on jopa omalle tyylilleen poikkeuksellisesti keskittynyt tuomaan Tommi Mäkisen johtamalle tallille tärkeitä pisteitä.

Varmaa on, että kauden edetessä myös Meeke taistelee rallien voitoista. Seuraava kisa ajetaan ensi viikolla Korsikalla. Meeke korostaa alkuviikon nuottipäivien suurta roolia.

– Minulla on ollut hyviä hetkiä Korsikalla viime vuosina ja vauhtini on aina ollut kunnossa. Kisa on aina valtava haaste ja sitä se on varsinkin tänä vuonna, kun noin 75 prosenttia reitistä on kokonaan uutta. Siksi onkin tärkeää tehdä hyvät nuotit, sillä niillä on suuri merkitys tässä rallissa, Meeke paaluttaa.

Meeke on ajanut Monte Carlossa ja Ruotsissa kuudenneksi sekä Meksikossa viidenneksi. Kauden ensimmäinen puhdas asvalttikisa ei ole välttämättä vielä paikka osoittaa vauhtiaan, mutta Meeken olotila on toiveikas.

– Minulla jäi hyvät fiilikset Yariksesta asvaltilla Monte Carlossa, vaikka se on täysin erilainen kisa kuin Korsika. Power Stage on tosin Montessa aika samantyyppistä tietä ja se meni meiltä aika hyvin, rallin päättäneen Power Stage -erikoiskokeen voittoa Monte Carlossa juhlinut Meeke velmuilee.

– Testit menivät hyvin, vaikka kyllä siinä riitti paljon opeteltavaa, kun ajoimme vain yhden päivän. Säätöjen suhteen olimme kuitenkin aika selkeillä vesillä. Odotan kisaa siis innolla, Meeke jatkaa.

 

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi
Toimituspäällikkö