Kris Meeke nöyränä legendaariseen kisaan – ”MM-rallien vastakohta”

Kris Meeke
Kris Meeke. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tarunhohtoinen Dakar-ralli käynnistyy lauantaina Saudi-Arabiassa, joka isännöi nyt toista kertaa aavikkokilpailua.

Rallin MM-sarjasta tuttu Kris Meeke starttaa ensimmäistä kertaa Dakariin, josta hän povaa todella haastavaa urakkaa. Meeke kilpailee kevyessä prototyyppiluokassa ranskalaisen PH Sportin Zephyr-kilpurilla, joka on eräänlainen kopilla varustettu mönkijä.

Meeken taival rallin MM-sarjassa päättyi kauden 2019 jälkeen, kun hän ei saanut jatkosopimusta Toyotalta. Urallaan viisi MM-rallia voittanut Meeke on nyt täysin erilaisen haasteen edessä.

– Rallin MM-sarjassa kyse on äärimmäisestä, jopa hurjasta nopeudesta. Siellä kaikki luotto laitetaan nuotteihin. Nykyään MM-rallit ovat täysin sprinttejä, joten siinä mielessä Dakar on niiden vastakohta, Meeke kertoi virtuaalisessa lehdistötilaisuudessa keskiviikkona.

Dakarissa Meeken rinnalla istuu hollantilainen kartanlukija Wouter Rosegaar, joka on osallistunut legendaariseen kilpailuun peräti 13 kertaa.

– Navigoinnilla on todella suuri merkitys ja sen vuoksi kartanlukija on erittäin tärkeä. Tässä lajissa omia silmiä pitää käyttää enemmän maaston lukemiseen. Siinä kokemus nousee esiin, Meeke sanoi.

Katso alta Dakar-rallin ennakko, jossa muun muassa autoluokan hallitseva voittaja Carlos Sainz kertoo aavikkokisan haasteista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

Meeke ei starttaa kisaan henkseleitään paukutellen. Pohjoisirlantilainen on testannut menopeliään seitsemän päivän ajan, mutta hän ei ole kilpaillut vielä kilometriäkään aavikolla.

– Tulen kisaan nöyränä. Minut saatetaan tuntea nopeudestani ralliautolla, mutta tämä on aivan oma lajinsa. Kun täällä on tulokkaana, ainoa tavoite on päästä maaliin yhtenä kappaleena ja kerätä kokemusta tulevaisuutta varten, Meeke linjasi.

Dakar-ralli käynnistyy lyhyellä prologilla Jeddan kaupungin lähistöllä lauantaina 2. tammikuuta. Ensimmäinen kunnon etappi on edessä sunnuntaina. Kilpailu päättyy Jeddaan 15. tammikuuta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat