Quantcast

Kris Meeke luokkavoittoon aavikkorallissa, Dani Sordolla vaikeampaa – ”Olimme eksyksissä ja paljon”

Entinen WRC-tähti Kris Meeke pokkasi luokkavoiton Qatar International Baja -aavikkorallissa.
Kris Meeke
Kris Meeke. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Meeke vei T3-luokan voiton Baja Qatar -rallin nimiinsä varsin ylivoimaiseen tyyliin, sillä toiseksi ajanut isäntämaan Ahmed Al-Kuwari jäi britistä liki 25 minuuttia.

– Ikävä kyllä toinen ajopäivä piti perua, koska tuuli oli erittäin voimakasta. Se oli kuin pieni hiekkamyrsky ja näkyvyys oli heikko. Järjestäjät tekivät ratkaisun turvallisuuteen perustuen, Meeke kommentoi Dirtfishin mukaan.

– Olihan se toki pettymys, sillä kaikki olisivat halunneet ajaa enemmän. Nautin kuitenkin suuresti niistä kahdesta etapista, jotka pääsimme ajamaan. Pääsin nopeasti hyvään rytmiin ja sain ensimmäisen voittoni aavikkoralleissa. Nyt pitää vain jatkaa oppimista seuraavia kisoja ajatellen, Can-Am Maverick -koppimönkijää ohjastanut Meeke jatkaa.

Kilpailun toinen kisapäivä peruttiin siis kokonaan huonon sään vuoksi. Kova tuuli nostatti rutkasti hiekkaa ilmaan, minkä myötä näkyvyys oli erittäin huono. Autojen luokan voiton kuittasi Dakar-rallinkin tammikuussa nimiinsä vienyt Toyota Hilux -kuski Nasser Al-Attiyah. Toiseksi autojen luokassa ylsi saudikuski Yazeed Al-Rajhi vajaat neljä minuuttia Al-Attiyahia perässä.

Qatarissa T3-luokassa kisasi myös Hyundain WRC-tallista tuttu espanjalainen Dani Sordo. Rallitähti oli vielä 122 kilometrin kohdalla toisena Meeken perässä, mutta toisella etapilla navigaatio-ongelmat pilasivat kilpailun. Sordo jäi lopulta luokassaan 13. sijalle ja eroa kärkeen kertyi puolitoista tuntia.

– Me olimme eksyksissä ja paljon, Sordo tuskasteli.

Al-Attiyah on aloittanut vuoden 2022 mallikkaasti, sillä mies on menestynyt mallikkaasti myös Lähi-Idän rallisarjassa. Al-Attiyah on ottanut kauden kolmesta ensimmäisestä sarjan kilpailusta kaksi voittoa ja yhden kakkostilan.

Lue myös nämä

  • Uusimmat