Quantcast

Kreikan MM-rallin luokkavoittaja hylättiin, suomalaiskuski nousi palkintosijoille

Yohan Rossel
Yohan Rosselin ja Alexandre Corian voitonjuhlat olivat ennenaikaiset. Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ranskalainen Citroen-kuski Yohan Rossel kurvaili voittajana maaliin WRC3-luokassa sunnuntaina päättyneessä Kreikan MM-rallissa. 

Voitonjuhlat olivat kuitenkin ennenaikaiset, sillä Rossel hylättiin kisan jälkeisessä tarkistuksessa. Tuomariston päätöksestä käy ilmi, että ranskalaisen Citroen C3 Rally2 -kilpurin etupään runkorakenne oli liian painava. Luokitteluun verrattuna painoa oli 100 grammaa liikaa.

Rosselin auton apurunko oli liian painava myös Sardinian MM-rallissa kesäkuussa, jolloin Citroen Racing sai hommasta 30 000 euron sakon, josta puolet oli ehdollista, mikäli vastaavaa vielä tapahtuu. Tiimipomo Vincent Ducher kertoi tuomaristolle Kreikassa, että sama osa punnittiin kaksi kertaa Italian rallin jälkeen, jolloin osa oli uusi ja käyttämätön. Ducher ei osannut selittää, miten apurunkorakenteella oli jälleen liikaa painoa.

Citroen Racingin insinööri Damien Arbonnier puolestaan selitti, että ranskalaisyhtiö on vaatinut alihankkijaansa punnitsemaan kaikki osat ennen kuin ne lähetetään asiakkaille. Tuomariston mukaan oli kuitenkin kilpailijan vastuulla varmistaa osien oikeaoppisuus.

Katso alapuolelta WRC3-luokan parhaita paloja Kreikan MM-rallista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,387487″ ap mute ]

 

Eikä tässä vielä kaikki, myös Rosselin auton takajarrujen jäähdytysosissa oli sanottavaa. Siitäkin Citroenille läiskäistiin 30 000 euron sakot, joista 25 000 euroa on ehdollista maksettavaa, jos homma vielä toistuu.

Rossel on kuitenkin valittanut päätöksestä. Asia ratkaistaan lähiviikkojen aikana.

Ranskalaiskuskin hylkäyksen myötä WRC3-luokan voittajaksi Kreikassa nousee puolalainen Skoda-kuski Kajetan Kajetanowicz. Britti Chris Ingram on uudella tulosliuskalla toinen ja suomalainen Emil Lindholm kolmas.

Lue myös nämä

  • Uusimmat