Quantcast

Hurja huhu: Ford-kuski rannalle MM-rallista – ura huipulla vaakalaudalla

Ranskalaislehden mukaan Adrien Fourmaux ei pääsekään starttaamaan rallin MM-kauden päättävään Japanin osakilpailuun.
Adrien Fourmaux
Adrien Fourmaux. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sport Fordia edustavan Fourmaux’n nimi löytyi ilmoittautuneiden listalta, kun rallijärjestäjät julkistivat starttilistan kaksi viikkoa sitten. Ranskalainen itse oli osallistumisestaan skeptinen tässä vaiheessa.

– Olin myös Uuden-Seelannin MM-rallin listalla, Fourmaux muistutti.

Fourmaux’n kausi on ollut ankea ja elokuisen Belgian MM-rallin ulosajonsa jälkeen hän on päässyt kilpailemaan vain kertaalleen – reilu viikko sitten ajetussa Katalonian MM-rallissa. M-Sportin mukaan Fourmaux joutui jättämään Akropolis-rallin väliin, koska Ford Puma Rally1 -autoa ei olisi ehditty korjaamaan Belgian MM-rallin rysäyksen jäljiltä.

Uuden-Seelannin MM-rallin alkuperäiseltä osallistujalistalta löytyi tosiaan Fourmaux’n nimi, mutta sittemmin M-Sport perui ranskalaisen osallistumisen kaukokilpailuun. M-Sportin mukaan Fourmaux’n oli parempi vetää hetki huilia ja palata sitten takaisin MM-erikoiskokeille. Tuolloin tiimi vakuutteli, että sillä on edelleen vankka luotto ranskalaiseen.

Fourmaux oli paras Ford-kuljettaja Katalonian asvalttikisassa, mutta vauhdillisesti hän oli kaukana kärjestä. Fourmaux sijoittui kahdeksanneksi reilut kaksi ja puoli minuuttia ykkössijaa perässä.

Ranskalaislehti Autohebdo uutisoi käytännössä varmana tietona, että Fourmaux’lta jää väliin myös kauden päättävä Japanin ralli. Tämä tarkoittaa sitä, että Katalonian ralli jäi Fourmaux’n toistaiseksi viimeiseksi kilpailuksi Fordin Rally1-hybridillä.

Fourmaux’n ura rallin huipputasolla on vaakalaudalla. Ranskalaislehden mukaan 27-vuotias Fourmaux saattaa siirtyä ensi kaudeksi MM-sarjan WRC2-luokkaan, mikäli hänelle ei löydy Rally1-menopeliä M-Sportilta. Muihin tiimeihin Fourmaux’lla tuskin on asiaa tämän kauden esitysten perusteella.

Fourmaux on MM-sarjan pistetaulukossa vasta sijalla 16. Hänen kauden paras tuloksensa on heinäkuisen Viron MM-rallin seitsemäs tila.

Japanin MM-ralli ajetaan 10.-13. marraskuuta.

Katso alta Katalonian MM-rallin kooste.

Lue myös nämä

  • Uusimmat