Quantcast

Kouvolan SM-rallissa yllätysvoittaja – vaikeat olosuhteet sekoittivat pakkaa

Mikko Heikkilä
Mikko Heikkilä. Kuva: Jarno Saari
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Mikko Heikkilä nappasi uransa ensimmäisen rallin SM-sarjan osakilpailuvoiton lauantaina Kouvolassa.

Tielle kertynyt lumi sekoitti kärjen järjestystä kahdella viimeisellä erikoiskokeella. Lopulta Heikkilä kuittasi voiton yli minuutin marginaalilla Juha Saloon.

– Keli meni mielenkiintoiseksi. Se oli meillä etuna, että lähtöpaikka oli hyvä, Heikkilä kertoi rallin SM-sarjan YouTube-lähetyksessä.

Heikkilältä odotettiin kovaa tulosta Kouvolassa, mutta voittoa voidaan pitää pienenä yllätyksenä. Emil Lindholm, Teemu Asunmaa ja Salo starttasivat suurimpina suosikeina SM-kauden toiseen ralliin.

Konkarikuljettaja Salo johti kilpailu neljännen pätkän jälkeen, mutta viimeisillä pätkillä hän ei pystynyt ajamaan kärkiaikoja toiselta lähtöpaikalta.

– Ei ollut todellakaan helppoa lopussa. Spinnasimme edellisellä pätkällä. Ei sille mitään voi, keli nyt on tällainen. Tämä on rallia, SM1-luokan pistejohtoon noussut Salo letkautti päätöspätkän maalissa.

Riku Tahko lunasti toista kertaa urallaan palkintokorokepaikan SM1-luokassa. Tahko sijoittui Hyundaillaan kolmanneksi.

– Loppupäivä oli aika lottoa. Jännät olosuhteet, mutta kiva olla maalissa. Tasaisissa olosuhteissa oli kiva päästä kärjen kantaan. Se antaa toivoa kesälle, Tahko sanoi.

Lindholm sijoittui Tahkon kannassa neljänneksi ja Aleksi Röyhkiö viidenneksi. Tunturirallissa voiton ottanut Asunmaa taipui lopputuloksissa vasta seitsemänneksi.

–  Jouduimme todella kovaan aura-auton rooliin. Kävimme edellisellä pätkällä melkein ulkona neljä tai viisi kertaa. Nyt vain ajoimme pois tältä pätkältä, Asunmaa hymähti.

Ville Hautamäki kuittasi SM2-luokan voiton 21,6 sekunnin erolla Anssi Rytköseen. Jussi Lindberg sijoittui luokassa kolmanneksi.

Kouvolassa nähtiin myös M-Sportin rakentaman Ford Fiesta Rally3 -nelivetokilpurin debyytti. Virolainen Ken Torn ajoi uudella Fiestalla yleiskilpailun 11. sijalle.

SM3-luokan kilpailu oli Sami Pajarin näytöstä. Pajari otti luokkavoiton peräti 45,9 sekunnin turvin ennen Tuukka Halliaa. Lauri Joona ajoi luokassa kolmanneksi.

Rallin SM-sarja jatkuu toukokuun lopussa Länsirannikon rallilla Liedossa.

Kouvolan SM-rallin tulokset EK6/6 jälkeen:
 1. Mikko Heikkilä Skoda  57.23,1 
 2. Juha Salo    Skoda  +1.11,1
 3. Riku Tahko   Hyundai +1.17,7 
 4. Emil Lindholm  Skoda  +1.21,6 
 5. Aleksi Röyhkiö Skoda  +1.22,2 
 6. Juuso Metsälä  Skoda  +1.25,5 
 7. Teemu Asunmaa  Skoda  +1.41,2
 8. Kalle Markkanen Skoda  +2.04,1
 9. Ville Hautamäki Mitsu  +2.43,7
10. Jari Huuhka   Skoda  +3.00,4
11. Ken Torn    Ford  +3.01,9 
12. Anssi Rytkönen Mitsu  +3.05,3

Lue myös nämä

 • Uusimmat