Quantcast

Kotisaarellaan ajava Ricardo Moura otti komennon Azorien EM-rallissa – olosuhteet äärimmäisen rajut

Skodaa ohjastava Ricardo Moura johtaa Azorien EM-rallia kolmen erikoiskokeen jälkeen.
Ricardo Moura
Ricardo Moura. Kuva: FIAERC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kotisaarellaan ajava Moura kirjautti pohjat kisan toiselle erikoiskokeelle ja oli seuraavalla pätkällä kolmanneksi nopein. Moura johtaa kisaa niukalla 1,5 sekunnin erolla ennen virolaista Ford-kuskia Ken Tornia.

– Kisa on ollut hankala, kuten niin usein ennenkin täällä. Pito vaihtelee koko ajan, eikä puhdasta ajolinjaa ole. Menimme muutamat mutkat liian leveäksi, mutta pääsimme onneksi maaliin asti, Moura kommentoi kolmospätkän maalissa ERC+:n lähetyksessä.

Ponta Delgadasta kotoisin oleva Moura on juhlinut aiemmin yhden kerran EM-rallin voittoa. Tuo ykköstila tuli kotikisasta Azoreilta kuusi vuotta sitten. Skodalla ajava Efren Llarena on kisassa kolmantena 4,3 sekuntia kisaa johtavaa Mouraa perässä.

Neljäntenä rallissa on itävaltalainen Simon Wagner ennen Italian Simone Campedellia ja Portugalin Ruben Rodriguesia, joka ajoi kolmannella pätkällä pohja-ajan. Rodriguesille pohja-aika oli EM-uran ensimmäinen.

– Jo päivän ensimmäinen pätkä oli vaikea, mutta tämä toinen oli vieläkin pahempi. Meidän pitää vain yrittää päästä läpi ja välttää virheitä. Iltapäivästä on luvassa todella pitkä, Wagner raportoi.

Perjantai-illan aika-ajopätkän voittanut Javier Pardo spinnasi lauantain kahdella ensimmäisellä pätkällä ja on kisassa yhdeksäntenä yli puoli minuuttia kärjen takana.

Olosuhteet Azorien saarella ovat äärimmäisen hankalat. Sumua on osalla pätkistä erittäin paljon ja näkyvyys lähes olematon. Kisan ensimmäinen pätkä pitikin perua turvallisuussyistä, kun rankkasateet tekivät hommasta mahdottoman.

Ja jos riepottelee alkukevään myrsky Suomea, niin varsin tuulista on tänä viikonloppuna myös Atlantilla.

https://twitter.com/FIAERC/status/1507681138193616903

Azorien EM-rallissa ajetaan lauantaina vielä neljä erikoiskoetta huoltotauon jälkeen. Kisan päättyy sunnuntaina, jolloin ohjelmassa on vielä seitsemän pätkää.

Suomalaiskuskeja ei ole mukana Azorien rallissa tänä vuonna.

Azorien EM-ralli, tilanne ek3/14 jälkeen:

1. Ricardo Moura (POR)    Skoda 36.24,0
2. Ken Torn (EST)       Ford   +1,5
3. Efren Llarena (ESP)    Skoda  +4,3
4. Simon Wagner (AUT)     Skoda  +14,0
5. Simone Campedelli (ITA)  Skoda  +18,2
6. Ruben Rodrigues (POR)   Citroen +25,2
7. Bruno Magalhaes (POR)   Hyundai +26,7
8. Simone Tempestini (ROU)  Skoda  +31,7
9. Javier Pardo (ESP)     Skoda  +36,8
10. Alberto Battistolli (ITA) Skoda  +36,9

Lue myös nämä

 • Uusimmat