Korsikan MM-rallissa ratkaisupäivä – näillä erikoiskokeilla voittaja selviää

Thierry Neuville
Thierry Neuville starttaa ykkössijalta sunnuntain erikoiskokeille. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Korsikan MM-rallin loppuratkaisut nähdään sunnuntaina, jolloin ohjelmassa on kaksi uutta erikoiskoetta. Rallit.fi analysoi sunnuntain reitin.

Sunnuntai 31.3.
Sunnuntain aikataulu Suomen aikaa

10.45 EK13 Eaux de Zilia    31,85 km
13.18 EK14 Calvi (Power Stage) 19,34 km
YHTEENSÄ            51,19 km

Sunnuntaina ajetaan jälleen viime vuosien Korsikan rallien tapaan yksi pitkä erikoiskoe ennen lyhyempää Power Stagea, molemmat vain kertaalleen koko rallin aikana. Tällä kertaa suunnataan Bastiasta länteen Calvin kaupunkiin saaren luoteiskulmaan.

Eaux de Zilian erikoiskoe tarjoaa 31 kilometrin mitassaan vielä viime hetken mahdollisuuksia sijoitusten parantamiseen. Se on myös uusi pätkä, vaikkakin osia siitä on ajettu 80-90-luvuilla Corbara – Montemaggioren pätkällä.

Pätkän alku (tällä videolla kohtaan 3.42 saakka) on aika röykkyistä ja kapeaa. Vauhti vaihtelee nopeasta tiukkoihin hitaisiin mutkiin, mutta rytmi on enemmän Monte Carlon laaksopätkien kaltaista.

Välissä ajetaan leveämmillä teillä kurvaillen toisinaan neulansilmien kautta, kunnes 21,5 kilometrin kohdalla käännytään Caterin kylässä kapeammalle vuoristotielle (video). Tien luonteessa on taas hieman Monte Carlon kulmikkuutta, mutta hetken kuluttua se alkaa taas muistuttaa Korsikan jatkuvaa kiihdyttelyä ja jarruttelua.

Kun vuori on ylitetty, saavutaan Montemaggioren kylään, jonka läpi ajaessa on näyttävä alamäkineulansilmien sarja. Pätkän loppu on taas leveämpää ja nopeaa ja juuri ennen maalia on vielä yksi neulansilmä.

EK13 Eaux de Zilian sääennuste, ajoaika sunnuntaina klo 10.45 Suomen aikaa.

Power Stagen virkaa toimittavan Calvin erikoiskoetta ei ole ajettu sitten IRC-sarjan vuosien. Tällä videolla Craig Breen näyttää, miten erikoiskoe ajettiin vuonna 2012 (tämän vuoden reitti alkaa kohdasta 6.33)

 

Suuri osa pätkästä toki on tyypillistä Korsikaa – keskileveä tie, hieman röykkyinen pinta ja jatkuvaa mutkittelua. Tälle erikoiskokeelle poikkeuksellista on kuitenkin muutama nopea kohta, joissa autot saattavat saavuttaa huippunopeutensa. Lopussa on vielä muutama hieman tiukempi mutka Col de Turini -henkisellä vuorenreunuksella, mutta pätkän yleisilme pysyy nopeana, eikä reitillä ole yhtään risteystä tai neulansilmää.

Koko pätkä on lähellä meren rantaa mutta suhteellisen korkealla. Jos kuskeilla olisi aikaa katsoa, he näkisivät komean maiseman. Toisaalta se varmasti muistuttaa heitä siitä, että ulos ei kannata ajaa.

EK14 Calvin sääennuste, ajoaika sunnuntaina klo 14.18.

Lue myös nämä

 • Uusimmat