Kopecky puristi voittoon Tshekin EM-rallissa – Lukjanuk tarrasi kiinni mestaruuteen

Aleksei Lukjanuk. Kuva: FIA ERC/Alexandre Guillaumot , DPPI

Rallin MM-sarjan WRC2-luokkaa johtava Jan Kopecky osoitti taitonsa kotimaassaan ajetussa Barum-rallissa viime viikonloppuna. Tshekkikuski ajoi EM-osakilpailuvoittoon niukalla 7,5 sekunnin erolla ennen venäläistä Aleksi Lukjanukia.

Kopecky ajoi viikon sisään kaksi upeaa voittoa, kun hän juhli sekä WRC2-voittoa Saksan MM-rallissa että Barum-rallin ykkössijaa. Kopecky ei kierrä tällä kaudella EM-sarjaa, mutta on juhlinut sarjan voittoa vuonna 2013. Barum-rallin voitto ei tullut helpolla Kopeckylle.

– Haluan kiittää katsojia, jotka loivat tähän kisaan upean tunnelman. Se oli tärkeää, sillä me hävisimme paljon aikaa rengasrikkojen vuoksi. Saimme kuitenkin katsojilta tsemppiä jopa kaikissa pienissä kylissä, joiden läpi ajoimme, Kopecky kiitteli.

Toiseksi Barum-rallissa sijoittunut Lukjanuk on lähellä EM-sarjan voittoa. Ford-kuski johtaa kuuden osakilpailun jälkeen EM-sarjaa muhkealla 36 pisteen erolla ennen portugalilaista Bruno Magalhaesia, joka oli Tshekissä vasta yhdeksäs.

– Ralli oli todella rankka ja olenkin onnellinen, että pääsin maaliin. Olimme aika äärirajoilla ensimmäisinä päivinä, mutta sunnuntaina ajoimme varman päälle, jotta saimme hyvän tuloksen. Tämä oli meille upea viikonloppu ja saimme isot pisteet EM-sarjassa. Kakkostila ei tietenkään koskaan tyydytä, mutta tämä oli tärkeä tulos, Lukjanuk myhäili.

Barum-rallissa kolmanneksi ajoi Hyundain WRC-kuski Dani Sordo, joka jäi kärkimiehestä kuitenkin yli 50 sekuntia. Espanjalainen kuitenkin osoitti, että myös Hyundai i20 R5:lla ehtii vähintään kelvolliseen vauhtiin. Samalla autolla Jari Huttunen on ajanut todella hankalan kauden MM-sarjassa.

Kaksivetoisissa ajanut Miika Hokkanen koki pettymyksen jo kolmannella erikoiskokeella, kun suomalainen joutui keskeyttämään vaihdelaatikkovikaan.

Rallin EM-sarja jatkuu syyskuun loppupuolella Puolan osakilpailulla. Kauden päätöskisa ajetaan Liettuassa lokakuun puolivälissä.